Târgu-Mureş: Preţurile apartamentelor din oraş scad cu 5%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii imobiliari le recomandă mureşenilor care vor să-şi cumpere o locuinţă să aştepte până la finele anului. Preţurile apartamentelor vechi vor scădea chiar şi cu 4.000 de euro.

Fluctuaţii importante pe piaţa imobiliară din Târgu-Mureş. Experţii imobiliari preconizează o scădere cu până la cinci procente a preţurilor imobilelor vechi din oraş până la sfârţitul acestui an. Astfel, mureşenii care doresc să-şi cumpere un apartament vor putea economisii chiar şi 4.000 de euro, dacă fac tranzaţia sper sfârţitul acestui an.

„Preţurile la imobilele mai vechi şi terenurile fără utilităţi vor scădea simţitor până la finele acestui an. Astfel, dacă acum o garsonieră din anul 1987 costă 21.000 de euro, până la finele anului va ajunge să coste circa 17.000 de euro. Proprietarii vor scădea preţurile pentru că aceste imobile sunt vechi, nu au izolaţie termică suficientă, deci cheltuielile la întreţinere sunt mai mari”, a precizat Anastasia Maşca, agent imobiliar.

Potrivit acesteia, preţul unui apartament cu două camere va scădea de la 32.000 de euro la 28.000 de euro, din aceleaşi considerente. „Preţurile imobilelor vor scădea în acest an din cauza lipsei creditării din partea băncilor”, a precizat Octavian Ispas, preşedintele Asociaţiei Agenţiilor Imobiliare Mureş.

Prima Casă 4”, stimul pentru piaţa imobiliară

Agenţii imobiliari mureşeni aşteaptă cu sufeltul la gură apariţia programului „Prima Casă 4”, care ar putea fi funcţionat după sărbătorile de Paşte. „Această etapă a programului „Prima Casă” va stimula şi mai mult piaţa imobiliară, pentru că se schimbă condiţiile de creditare. Astfel, şi persoanele peste 35 de ani care deţin deja o locuinţă de până la 50 mp pot participa la program. Achiziţia de imobile noi va creşte simţitor”, a mai spus Octavian Ispas.

Potrivit acestuia, la nivel naţional s-au efectuat 37.000 de tranzacţii imobiliare prin programul „Prima Casă”, iar circa 20.000 de persoane care au vândut locuinţe prin acest program au cumpărat altele de pe piaţă. 

Programul „Prima Casă” a stimulat mult vânzarea de imobile noi. Preţul apartamentelor noi  se menţine în Târgu-Mureş la  7-800 de euro pe metru pătrat.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite