Târgu-Mureş: Preţul gigacaloriei ar urma să scadă după concesionarea Energomur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit viceprimarului Claudiu Miaor, preţul de producţie al gigacaloriei ar urma să scadă în urma concesionării centralelor termice ale Energomur către o altă societate care va câştiga licitaţia.

Primăria Târgu Mureş vrea să concesioneze pe 25 de ani 15 centrale termice din Zona unitară de termie a oraşului. Câştigătorul licitaţie pentru concesionare urmează să plătească minimum două milioane de euro redevenţă la preluarea serviciului de furnizare a energie termice şi încă două milioane de euro în următorii 15 ani, pe lângă investiţii.

În urma acestei concesionări, preţul gigacalorieie s-ar reduce. Potrivit Mediefax, viceprimarul Claudiu Maior afirmă că preţul de producere a gigacaloriei ar putea ajunge la maximum 300 lei, dacă vor fi concesionate mai multe centrale termice din oraş, Primăria urmând să subvenţioneze 70 de lei din suma menţionată.

Momentan, preţul de producţie a gigacaloriei este de 322 de lei, iar preţul de facturare către populaţie este începând de la 1 august de 231 de lei, fiind stabilit prin hotărâre de Consiliu Local.

Potrivit viceprimarului, subvenţia de 70 de lei pe gigacalorie pe care în prezent o accordă Primăria va fi accordată în continuare mureşenilor, chiar şi după ce acele centrale termice vor fi concesionate.

"Deocamdată, preţul gigacaloriei nu are voie să depăşească 322 de lei, din care 70 de lei va plăti Primăria municipiului Târgu Mureş şi restul cetăţeanul. Dacă vom concesiona sistemul, nu va putea să depăşească 300 de lei - nu ştiu dacă se va prezenta cineva la licitaţie - din care, la fel, Primăria municipiului Târgu Mureş va trebui să achite 70 de lei preţ pe gigacalorie acelei societăţi care se va prezenta şi va câştiga licitaţia. În cazul în care nu se prezintă nimeni şi rămâne tot Energomur, ei trebuie să-şi gestioneze în aşa fel bucătăria internă încât să nu mai ducă în pierdere compania", a spus Maior citat de Mediafax.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite