Târgu-Mureş: UPDATE Prelevare de organe de la o fetiţă de 8 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii mureşeni au efectuat în această dimineaţă o intervenţie chirurgicală pentru prelevarea ficatului şi rinichilor unei fetiţe de opt ani din judeţul Mureş, aflată în moarte cerebrală.

Gest impresionant pentru o familie din Târnăveni, care a fost de accord ca organele fiicei lor de numai opt anişori să salveze alţi pacienţi aflaţi în suferinţă.

UPDATE Prelevare de organe reuşită

În urmă cu două săptămâni,  fetiţa  traversase linia de cale ferată fără să se asigure şi fusese lovită de un tren personal la intrarea din gara Târnăveni. În urma impactului fetiţa suferise multiple traumatisme cranio-cerebrale, dar şi o ruptură de splină şi fusese adusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş şi internată în Secţia ATI Copii.

„La începutul acesteai săptămâni fetiţa a fost declarată în moarte cerebrală, iar părinţii acesteia au fost de accord ieri cu donarea organelor acesteia. Intervenţia de prelevare a durat circa trei ore şi a decurs în condiţii obişnuite. Praticularitatea cazului ar fi că donatoarea era o pacientă de opt ani, care prezenta o intervenţie chirurgicală efectuată anterior pentru traumatismul  splinei suferit”, a precizat dr. Leonard David, coordonatorul echipei de prelevare de la Institutul Fundeni Bucureşti.

Potrivit medicului, ficatul fetiţei a ajuns cu un avion la Bucureşti, iar rinichii la Cluj Napoca, unde vor salva vieţile altor pacienţi aflaţi în suferinţă, aflaţi pe lista de aşteptare pentru un transplant. Din cauza multiplelor traumatisme suferite, medicii n-au mai putut să preleveze şi cordul. 

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite