Târgu-Mureș:Portret- Ionuţ Teodorescu vă ajută să aveţi succes în carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşeanul este coordonatorul unui program de cursuri de pregătire profesională bazate pe latura practică a învăţării.

Născut în capitală, Ionuţ a ajuns în Târgu-Mureş înainte de Revoluţie, pe când avea doar trei ani, devenind mureşean cu acte în regulă. Mereu a fost atras de afaceri şi de economie, motiv pentru care a absolvit una dintre cele mai bune universităţi de profil din ţară, Babeş Bolyai din Cluj. „M-a pasionat dintotdeauna acest domeniu şi mi-am dorit de mic să excelez în afaceri. Dar simţeam că şcoala nu m-a ajutat să înţeleg cu adevărat cu ce se „mănâncă” economia din viaţa de zi cu zi, mediul de afaceri real. Aşadar am căutat o metodă practică de studiu”, spune tânărul. În Târgu-Mureş a urmat traininguri de calificare profesională, de care s-a ataşat din prima. Mai ales că a putut astfel să îi ajute pe cei din jurul său şi în acelaşi timp să nu îi afecteze activitatea la locul de muncă axat pe vânzări. „Am descoperit diferenţe enorme între ceea ce am studiat la şcoală şi ce am descoperit la traininguri. Practic, tot ce ştiam eu era diferit faţă de ceea ce presupunea o activitate normală într-un mediu normal de afaceri. Am avut parte de 96 de ore axate în special pe practică, în care toţi cursanţii făceau critică, dar constructivă, ajungând să înveţe natural despre succesul profesional şi cum se obţine acesta. Mi-a plăcut foarte mult şi am decis să mă ocup de traininguri şi în viitor”, spune Ionuţ. De atunci, băiatul a început să colaboreze cu traineri specializaţi şi să le promoveze cursurile, pentru a atrage un număr cât mai mare de participanţi. În plus, a participat şi la cursuri în Portugalia la compania care a implementat traingurile respective în România, unde a putut simţi efectele pozitive ale practicii efectuate în Târgu-Mureş. E pasionat de nou şi de reuşită, astfel că le combină pe ambele pentru a-i ajuta pe alţii.

 
Cum să ai succes profesional
 

Activitatea lui este menită a garanta succesul în carieră, indiferent de domeniu. „Îmi place să-i ajut pe cei care poate nu au posibilitatea de a studia cum se cuvine metodele prin care să aibe succes din punct de vedere profesional. Trainingurile includ metode didactice interactive care ajută la deprinderi de atitudine pozitivă şi comportament necesare în mediul de afaceri”, afirmă tânărul. Şi deoarece simte că ceea ce a învăţat îl va ajuta în viaţă, acesta şi-a propus să urmeze cursurile de master ale unei universităţi din afara ţării. „Simt că acolo aş putea vedea cu adevărat ce înseamnă să studiezi într-o manieră profesionistă, fără să fie nevoie de tocit. Îmi doresc să ajung trainer, pentru că am devenit pasionat de ajutorarea din punct de vedere al carierei, al celor din jurul meu”, declară Ionuţ Teodorescu.

 

Profil

 Născut

7 iunie 1986, la Bucureşti

 
Educaţie

Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Babeş Bolyai

 
Activitate

Coordonator de program
 

Stare civilă

Necăsătorit

 

Ce-i place

 „Îmi plac foarte mult excursiile făcute alături de prieteni. Acestea sunt cele mai plăcute amintiri ale vieţii. Îmi place să lucrez cu oamenii şi să mă distrez, să frecventez cluburile. Ascult în special drum&bass, breakbeat, dar şi rock, uneori”, spune băiatul

 

Ce nu-i place

„Nu suport oamenii cu două feţe, care pretind că sunt ceva ce nu sunt. Nu îmi place sistemul corupt din ţară şi mă deranjează birocraţia. Nu îmi plac drumurile din România. Petrec mult timp pe traseu şi sunt efectiv jalnice”, mărturiseşte Ionuţ.

 

Întrebări şi răspunsuri

Cât de importantă e atitudinea pentru cineva care vinde un produs?


 I.T.: 99% din succesul unei tranzacşii e asigurat de atitudinea şi comportamentul vânzătorului sau celui ce prezintă un produs. E foarte important, de asemenea, ca cel ce vinde să cunoască în detaliu produsul şi profilul acestuia. Dar atitudinea e esenţială.

 

De ce crezi că în educaţia românească nu se pune accent pe latura practică?


I.T.: Sistemul educaţional a fost creat de aşa natură încât să nu permită pregătirea practică, ci pregătirea din punct de vedere teoretic. E o meteahnă mai veche, pe care încercăm să o corectăm.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite