Târgu-Mureş:Portret-Paul Moldovan:”Viaţa fără dans ar fi mult prea plictisitoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Moldovan
Paul Moldovan

Mureşeanul este multiplu campion naţional la dans sportiv şi participant la diverse competiţii internaţionale, clasându-se mai mereu în top. Dansul sportiv a adus de-a lungul timpului foarte multe trofee oraşului nostru, deoarece şcoala mureşeană de dans este una dintre cele mai bune din ţară. Paul Moldovan, deşi încă un copil, are un palmares demn de invidiat.

A început să danseze deşi, copil fiind, ar fi preferat să practice un alt sport. „Am început să practic dansul la 6 ani, chiar dacă iniţial îmi doream altceva. Faptul că fratele meu mai mare era deja dansator sportiv m-a ajutat să nu-mi schimb opţiunea şi acum nu regret absolut deloc că am ales această cale. Familia m-a susţinut în permanenţă, a crezut în mine şi în potenţialul meu şi sper că nu i-am dezamăgit. De aceea încerc mereu să fiu primul, să fiu cel mai bun pe ringul de dans”, afirmă băiatul.

Comunică prin dans

Cel mai recent trofeu câştigat a fost campionatul naţional de dans sportiv, ediţia 2009. Bucuria cea mai mare e atunci când aude imnul naţional, aflat pe prima treaptă a podiumului. „Este o senzaţie nemaipomenită, să simţi că eşti cel mai bun din ţara ta. Când dansez, comunic cu publicul din sală, dar atuul meu e acela că mă concentrez strict pe ceea ce am de făcut pe scenă. Dacă aş fi înfluenţat de încurajările mamei, sau ale publicului în general, aş claca şi mi-aş pierde concentrarea”, susţine Paul.

Combină utilul cu plăcutul

Chiar dacă petrece foarte mult timp la antrenamente sau în cantonamente, tânărul reuşeşte să acode atenţia necesară studiului şcolar. Are antrenamente zilnice, iar în timpul vacanţelor şcolare chiar şi două antrenamente pe zi. Dar Paul nu ignoră şcoala.Elev la cel mai prestigios Colegiu Naţional din Târgu-Mureş, Paul încearcă pe cât posibil să fie prezent la ore, pentru că e conştient de importanţa şcolii pentru viitorul său. „Îmi doresc să urmez cursurile unei facultăţi, de aceea înţeleg foarte bine rolul şcolii în viaţa mea. Îmi doresc să petrec şi mai mult timp la studii, dar e dificil din cauza programului încărcat”, recunoaşte băiatul.

Fără dans nu poate

Dansul sportiv este cu siguranţă cel mai important element al vieţii sale şi nu ar renunţa la pasiunea lui niciodată. Ba mai mult, vrea să fie întotdeauna în top şi să îşi clădească o carieră ca dansator. „Nu îmi pot imagina viaţa fără dans, ar fi mult prea plictisitoare. Îmi doresc să dau întotdeauna ce-i mai bun din mine şi să dansez atât cât voi putea, la cel mai înalt nivel, pentru că nimic nu mă bucură mai mult decât atunci când simt că mi-am făcut treaba şi că sunt cel mai bun”, spune Paul Modovan.

Profil

Născut

11 ianuarie 1994, la Târgu-Mureş

Activitate

Elev, dansator sportiv

Educaţie

Elev la Colegiul Naţional al. Papiu Ilarian

Stare civilă

Necăsătorit


Ce-i place

“Îmi place să-mi petrec timpul cu prietenii, ieşind în oraş. Petrec mult timp în faţa calculatorului. Îmi plac sporturile, în special fotbalul, tenisul de masă şi biliardul. Din păcate, nu am prea mult timp şi pentru alte activităţi, chiar dacă aş vrea”, spune Paul.

Ce nu-i place

“Nu-mi place să îmi petrec prea mult timp învăţând şi să pierd timpul, să simt că stau degeaba, fără să fac ceva util. Sunt genul de băiat căruia îi place să aibe mereu o ocupaţie, deci nu-mi place să îmi irosesc energiile pe nimic”, recunoaşte băiatul.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost cel mai important concurs la care ai participat ?


P.M. : Ar fi vorba de două, cel de la Stuttgart, care este extrem de greu deoarece e cu participarea mai multor perechi de dansatori, dar şi Campionatele Mondiale, unde nivelul competiţional e extrem de ridicat.

Care a fost cel mai trist moment de când dansezi ?

P.M. : Am avut unele momente în care am vrut să mă las de dans, pentru că presiunea era prea mare pe umerii mei. Eşecurile din timpul concursurilor mă întristează foarte tare, dar mereu merg mai departe, pentru că trebuie să mă menţin în top. E trist când simt că dezamăgesc.
 
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite