Târgu-Mureş:Portret-Monica Maier se simte în largul ei pe scenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra iubeşte dansul, pe care îl practică de la vârsta de 10 ani şi este una din animatoarele clubului Aristocrat Society din Sighişoara.

Pentru Monica, dansul a fost întotdeauna o chestine ce a ţinut de destin. Tatăl ei a fost instructor de dansuri populare, astfel că era normal ca latura artistică să o „prindă” şi pe fiica sa. „La 10 ani m-am apucat de cursurile de dans modern de la Clubul Copiilor, cursuri pe care le-am frecventat mai bine de cinci ani. Au existat încercări de formare a unei trupe, dar ne lipsea un coregraf, astfel că încercam să realizăm propriile coregrafii inspirându-ne din filmuleţele de pe youtube”, povesteşte Monica. Oricât de dificil i-ar fi fost să reuşească în lumea dansului, mureşeanca nu s-a dat bătută şi a continuat să-şi urmeze pasiunea. A ajuns să danseze la deschiderea unuia dintre cele mai cunoscute cluburi din Târgu-Mureş, Apollo, din complexul Weekend. „A fost foarte ciudat pentru mine să dansez în club. Lumea mă privea ca la televizor şi îmi era extrem de greu să îmi stăpânesc emoţiile şi să duc coregrafia la bun sfârşit. Îmi tremurau picioarele, inima parcă vroia să îmi iasă din piept, iar eu trebuia să dansez cât mai frumos şi să zâmbesc încontinuu. Dar am trecut peste toate şi până la urmă totul a ieşit bine”, mărturiseşte fata.

Animatoare în Sighişoara

De doi ani, Monica dansează într-unul din cele mai cunoscute cluburi din judeţul nostru, Aristocrat Society Club din Sighişoara. „Mă simt foarte bine acolo, îmi place mult. Am dansat şi în alte cluburi, în Bistriţa sau în Cluj, dar nicăieri nu e ca la Aristocrat”, afirmă Monica. În fiecare vineri şi sâmbătă, ea întreţine atmosfera şi, spune ea, se „joacă” cu publicul din club. Având o experienţă bogată în domeniu, ea uită repede de emoţii şi reuşeşte să asigure un spectacol de excepţie pe ringul de dans. „Îmi place foarte mult meseria asta, am norocul de a face exact ceea ce îmi place. Rolul unei animatoare este de a întreţine atmosfera din localul respectiv şi chiar dacă nu e deloc uşor să dansezi aproape toată noaptea, meseria de animatoare este foarte frumoasă. O rundă de 20 de minute de dans e istovitoare, dar atunci când faci totul din plăcere, nu mai simţi oboseala”, spune ea.

Dansul e cel mai bun prieten

Faptul că iubeşte să danseze reiese din sacrificiile pe care le face pentru a putea continua în acest domeniu. Deşi are un loc de muncă solicitant, găseşte resurse pentru a dansa nopţi întregi, în fiecare săptămână. „La început, dansul a fost un hobby, dar acum am ajuns să câştig bani din asta. Nu aş putea să renunţ, nici nu m-am gândit la acest lucru momentan. Ar însemna să tai o parte din mine, deoarece pot spune că dansul a ajuns să fie cel mai bun prieten al meu”, recunoaşte Monica Maier.

Profil

Născută
16 iunie 1986, la Târgu-Mureş

Educaţie
Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative din cadrul Universităţii Petru Maior

Activitate
Dansatoare

Stare civilă
Necăsătorită

Ce-i place

„Din cauză că am un program încărcat, apreciez foarte mult momentele de linişte şi odihnă. Îmi place muzica foarte mult şi ascult aproape orice genuri, în funcţie de starea mea de spirit. Genul meu preferat e house, dar îmi place şi muzica clasică”, spune Monica.

Ce nu-i place

„Nu suport minciuna. Prefer să supăr un om cu adevărul, decât să îl supăr, de aceea aştept să fiu tratată la fel, fără să fiu minţită. Asta mă supără cel mai tare. Nu îmi place muzica rock, nu e deloc genul meu”, mărturiseşte fata.

Întrebări şi răspunsuri

Ai cochetat şi cu modellingul?

M.M.: Da, dar nu mi-a oferit aceleaşi satisfacţii precum dansul. Am participat la câteva prezentări de modă, câteva shootinguri şi concursuri de miss, dar dansul a rămas mereu în topul preferinţelor mele.

Ce ai recomanda unei tinere care vrea să se apuce de dans?

M.M.:Ele trebuie să ştie că asta e o muncă foarte grea, dar şi foarte frumoasă. Trebuie să fie cuminţi, căci altfel lumea vorbeşte urât despre ele şi le cataloghează. Normal, trebuie să fie cât mai energice şi cochete în acelaşi timp, ca să reziste ritmului impus de dans şi să arate bine în acelaşi timp.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite