Târgu-Mureş: Portret/ Monica Moldovan vrea să revoluţioneze publicitatea mureşeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trecut de la jurnalism la producţia documentare pentru TVR, pentru ca apoi să-şi descopere pasiunea pentru reclame. Acum visează la propriul atelier de creaţie publicitară.

Monicăi Moldovan nu i-a fost niciodată teamă de schimbare în activitatea profesională. La finele liceului a simţit să i se potriveşte jurnalismul, dar când a ajuns în facultate şi-a dat seama că o pasionează mai mult comunicarea cu oamenii şi relaţiile publice. Dorinţa de a spune lumii ce gândeşte a făcut-o să lucreze chiar din primul an de facultate.

„Am dat admitere la jurnalism la Bucureşti, iar din primul an am lucrat la o publicaţie online dedicată femeilor, unde scriam articole tip „glossy” . Eram un fel de Carry Bradshow în capitala României”, spune râzând Monica.

Primul contact cu publicitatea

După un an de presă online, Monica a intrat pentru prima dată într-o agenţie de publicitate. „Agenţia „Leo Burnett” avea nevoie de o persoană pentru realţii cu publicul. În realitatea însă am ajuns să particip la filmări de reclame pentru clienţi importanţi din ţară şi străinătate. Acolo am prins gustul creativităţii prin intermediul imaginilor”, spune Monica.

Cuprinsă de interesul pentru munca de creaţie, Monica a ajuns coordonatorul unei echipe din cadrul unui studio de producţie-post producţie din Bucureşti. „Echipa se ocupa şi cu filme documentare pentru TVR, dar şi de filmele unor regizori străini. Colegii mei filmau, montau materialul, iar eu coordonam activitatea întregii echipe, în aşa fel încât filmul sau reclama să fie cât mai reuşită”, spune Monica.

Tânăra a dovedit că are o imaginaţie puternică, iar lucrul acesta a ajutat-o în munca din atelierul de creaţie publicitară. „Trebuia să contribui şi eu la creaţia publicitară, adică să vin cu idei, cu texte. Cele mai interesante erau acele şedinte de creaţie publicitară, unde discutam pur şi simplu pe marginea produsului pe care îi promovam. Cele mai bune idei veneau deobicei din glumele spune între colegi”, spune Monica.

Revoluţie în publicitate

Revenită acasă, Monica a simţit marea diferenţă care există între publicitatea din capitală şi cea din provincie. „Îmi doresc să spun şi eu ceva în film şi în publicitate. Mi-aş dori să se mişte mediul publicitar şi în oraşele mai mici, iar pentru asta visez să am propriul meu atelier de creaţie. Mi-aş dori ca cei interesaţi de publicitate să vină spre provincie pentru că şi aici sunt oameni cu idei bune, care ar vrea să facă ceva în domeniu, dar nu prea reuşesc pentru că nu li se dă oportunitatea”, precizează Monica.

Tânara e pasionată de reclame neconvenţionale. „O reclamă neobişnuită are un impact mai mare la public decât un banal afiş, de exemplu. În publicitate trebuie să îndrăzneşti să încerci mereu lucruri noi”, spune Monica.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum se face o reclamă?
Totul porneşte de la scenariu, se caută actorii pentru personajele respective, apoi încep filmările, care pot dura de la trei zile la trei luni, în funcţie de amploarea proiectului. Apoi se intra în studio, se montează materialul filmat şi se fac retuşurile necesare.

E afectată publicitatea de criza economică?
Da, din păcate. Din câte am observat eu se reiau reclame de anul trecut, nu se mai alocă bugete pentru campanii locale de promovare a  produselor. Şi filmul e lovin de criză, dar poate criza cerne valorile, îi face pe artişti să îşi arate talentul cu resursele pe care le au.

Ce-i place:
Îmi plac ploile de vară. Sunt pasionată de astrologie şi astrograme. Îmi place ciocolata. Iubesc plimbările. Nu trece zi să nu dansez pentru că dansul mă destinde. Îmi place să gătesc. Apreciez oamenii hotărâţi, care ştiu ce vor, care au puterea de a-i inspira pe alţii. Îmi plac poveştile de viaţă, îmi place să cunosc cât mai mulţi oameni. Îmi plac oamenii care îşi trăiesc viaţa.

Ce nu-i place:
Nu-mi plac discuţiile superficiale, oamenii grăbiţi. Nu-mi plac oamenii prea plini de ei. Nu-mi plac cârcotaşii, nu-mi plac bârfele. Nu-mi place să mi se impună lucruri şi să cred despre mine că sunt atotştiutoare.

 Profil:
Data naşterii: 22 noiembrie 1986 la Târgu-Mureş
Profesie:  asistent manager
Studii: Universitatea Bucureşti, Facultatea de Jurnalism, Master în Comunicare şi PR
Stare civilă: necăsătorită

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite