Târgu-Mureş: Portret /Mihai Negrea ştie totul despre extensiile de păr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Negrea administrează cel mai mare site din ţară, care se ocupă de comercializarea extensiilor de păr. În paralel, tânărul se implică în evenimentele create de organizaţiile studenţilor medicinişti şi este voluntar SMURD.

Mihai Negrea a fost pasionat de medicină încă din liceu, iar cel care l-a influenţat în alegerea acestui domeniu a fost medicul Raed Arafat, care coordona pe atunci Serviciul Mobil de Urgenţă şi Descarcerare din Târgu-Mureş. „Chiar dacă la vremea respectivă nu-l cunoaşteam, îl admiram foarte mult pe Raed Arafat şi îmi doream să-mi ajut semenii, aşa că am dat admitere la Universitatea de Medicină”, spune Mihai.

Faptul că a întâmpinat greutăţi financiare în ceea ce priveşte achiziţionarea de cărţi şi atlase necesare studiului, l-a determinat pe tânărul mureşean să-şi lanseze o mică afacere. „Aveam noroc că ştiam să folosesc Internetul şi la început comandam online diferite produse pe care clienţii mi le solictau. Într-o zi o clientă din Bucureşti mi-a cerut să-i comand online extensii de păr. Acum patru ani la noi în România nu exista aşa ceva, aşa că am căutat pe Internet, m-am documentat şi i le-am adus. Cum cererile pentru extensii de păr au continuat, am decis să mă dedic acestui domeniu”, mărturiseşte Mihai Negrea.

Un bărbat în lumea modei

Chiar dacă extensiile de păr sunt un domeniu în carespecialiste sunt doamnele sau domnişoarele, Mihai Negrea a reuşit să se impună pe piaţă, creând cel mai mare site de vânzări online pentru aceste produse.

Extensiile de păr există pe piaţa internaţională de 30 de ani, însă la noi doar în 2009 au început să fie cerute de clientele saloanelor de coafură. Noi le importăm din Anglia şi din China, acestea din urmă fiind produse chiar la cererea noastră. În România domeniul începe să capete amploare, ceea ce mă bucură, pentru că astfel clientele pot alege produse de calitate”, spune Mihai.
Medicina, marea pasiune

Cu toate că are zilnic zeci de comenzi de extensii de păr, Mihai Negrea nu-şi neglijează studiile universitare. „Din anul I am devenit voluntar SMURD, dar şi membru al Organizaţiei Studenţeşti de Medicină de Urgenţă, unde acum sunt vicepreşedinte. Aici mă ocup de un program destinat studenţilor medicinişti din alte centre universitare din ţară, care au ocazia să vină la cursuri teoretice şi practice la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu-Mureş”, explică Mihai.

Din acest an tânărul se ocupă de relaţia Ligii Studenţilor medicinişti cu instituţiile şi autorităţile locale. „Ne pregătim pentru ediţia din acest an a Congresului Internaţional „Marisiensis”, unde studenţii şi tinerii medici vor prezenta lucrări ştiinţifice, dar vor participa şi la diverse cursuri susţinute de profesori renumiţi din ţară şi străinătate”, explică Mihai.

Întrebări şi răspunsuri:

Cu ce te ocupi în puţinul timp liber pe care-l mai ai?

Îmi place foarte mult comunicarea online, iar cel mai recent proiect de care mă ocup este site-ul www.outinmures.ro, unde oricine poate afla ce evenimente au loc zilnic în oraş, dar şi ce local să aleagă pentru cină sau pentru o ieşire romantică. Era necesar un astfel de portal, iar utilitatea acestuia se vede în numărul mare de vizitatori.

Ce ai schimba la sistemul medical mureşean?

Nu i-aş mai lăsa pe medicii care ne predau să lucreze atât în spitalele de stat cât şi în cele private. Oricât de mult ar vrea nu le pot îmbina cu succes pe toate, iar un profesor universitar ar trebui să fie un mentor pentru studenţii săi. Mulţi însă, din cauza orarului încărcat, nu mai au timp pentru asta.

Ce-i place: Îmi place pescuitul, îmi place să povestesc cu oamenii, să citesc, să scriu pe bloguri şi pe reţelele de socializare. Apreciez corectitudinea şi demnitatea. Îmi place să-i ajut pe ceilalţi. Mă bucur atunci când munca îmi este apreciată, iar feedback-ul primit este unul pozitiv. Îmi place să mă implic în diferite proiecte.

Ce nu-i place: Nu-mi plac oamenii care se plâng şi se milogesc. Sunt dezamăgit de faptul că nu se pune un preţ prea mare pe cultură şi educaţie. Nu-mi place că unori nu prea am timp să fac tot ceea ce-mi propun în fiecare zi.

Profil:
Data naşterii: 9 februarie 1988 la Târgu-Mureş
Studii: Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, specializarea Medicină Generală
Profesie: manager Human Hair SRL, administratorul site-ului xtensii.ro, coordonator Media PR Liga Studenţilor UMF
Stare civilă: necăsătorit

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite