Târgu-Mureş:Portret-Laura Creţu nu îşi poate imagina viaţa fără modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşeanca a activat ca model în Slovacia şi Polonia, iar acum visează la propria casă de modă în Reghinul natal. De mică era considerată foarte frumoasă, astfel că părinţii se mândreau cu ea ori de câte ori aveau ocazia.

La şcoală, atunci când erau organizate serbări, Laura era mereu în prim plan. „Pot spune că de mică am fost învăţată cu lumina reflectoarelor şi cu scena. Şi acest lucru m-a ajutat să nu fiu timidă şi să îmi fac repede prieteni”, mărturiseşte Laura. A început să cocheteze cu modellingul la 17 ani, când a participat la o şedinţă foto cu un fotograf local. Mulţi apropiaţi îi spuneau că e frumoasă şi că ar trebui să îşi încerce norocul în lumea modei, dar până atunci nu se gândise niciodată serios la această variantă.

După terminarea liceului, familia ei s-a mutat în Slovacia, fapt care a determinat-o să privească mult mai încrezătoare spre modelling. „Am început să particip la castinguri pentru prezentări de haine, în Bratislava, deoarece acolo e mult mai bine organizat acest domeniu spre deosebire de Reghin. Uşor, uşor, mi-am făcut loc între fetele deja consacrate acolo şi am semnat un contract cu o agenţie la 19 ani. De atunci au urmat zeci de prezentări pe catwalk şi sesiuni foto pentru reviste slovace”, povesteşte frumoasa.

Carieră în Cracovia

La 21 de ani, Laura a schimbat agenţia slovacă, ajungând tocmai în Polonia. „Am profitat de faptul că Polonia în general şi agenţia respectivă în mod special, este apropiată de mai multe case de modă nemţeşti, astfel că aveam şansa să lucrez în Vest, fapt pe care l-am şi realizat. Am petrecut doi ani la Cracovia şi unul în Varşovia”, spune fata. Au urmat doi ani de lucru ca şi freelancer, după care a decis să se întoarcă în ţară. Atâţia ani de lucru au obosit-o, iar întoarcerea la origini a fost o alegere logică. „Simţeam că am nevoie de o pauză şi căutam un loc liniştit. Iar Reghinul meu era locul cel mai potrivit pentru asta”, mărturiseşte fata.

LauraFashion, probabil la anul

În cele câteva luni petrecute pe tărâm românesc, Laura a putut observa cu ochi de specialist cât de frumoase sunt fetele de la noi. Deoarece împlineşte în curând 27 de ani şi modellingul e mereu în căutare de tinere talente, mureşeanca a decis să îşi reorganizeze viitorul. Dar nu va renunţa la marea pasiune a ei, moda, astfel că îşi va crea propriile colecţii vestimentare. „Am găsit un oraş plin cu fete frumoase şi elegante, astfel că mi-am dat seama ce îmi doresc să realizez în viitor: propria mea casă de modă. Deja am început să mă interesez în legătură cu documentaţia necesară şi probabil că anul viitor voi deschide oficial casa LauraFashion în oraşul meu”, afirmă Laura Creţu.

Profil

Născută

16 august 1983, la Reghin

Educaţie
Liceul Petru Maior

Activitate
Model, creatoare vestimentară

Stare civilă
Necăsătorită

Ce-i place
„Îmi place să petrec timp cu prietenul meu, pe care îl iubesc foarte mult şi care mă ajută şi mă susţine în tot ceea ce fac. Îmi place toamna, e anotimpul meu preferat. Ascult cu plăcere muzică trance, atunci când vreau să mă relaxez”, spune Laura.

Ce nu-i place
„Nu suport ipocrizia oamenilor şi urăsc atunci când cineva desconsideră femeile şi capacitatea lor de efort. Nu îmi place căldura excesivă, deşi se spune că cei născuţi vara sunt făcuţi pentru caniculă”, afirmă fata.

Întrebări şi răspunsuri

Ai făcut compromisuri pentru a deveni model?

L.C.: Ştiu că se spune în popor că numai dacă faci lucruri „necurate”, să zicem, poţi ajunge să lucrezi în modelling. Dar asta se spune pentru că fetele implicate în domeniul ăsta sunt frumoase şi atrăgătoare, deci crează teren pentru aceste speculaţii. Eu nu am făcut niciodată aşa ceva.

Sunt româncele cele mai frumoase?


L.C.: Da, categoric. Aici, procentajul fetelor frumoase este cu mult mai mare decât în alte ţări. Afară, dacă ai norocul să fii frumoasă, ajungi model sau în televiziune. În România, vezi fete frumoase peste tot, tot timpul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite