Târgu-Mureş:Portret-Eduard Mailat, mureşeanul care a bătut la porţile FBI-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Mailat
Eduard Mailat

Tânărul a acceptat provocarea de a deveni agent FBI şi spune că nu se va lăsa până când îşi va îndeplini visul american. Până acum, românii ajungeau să-i „cunoască” pe agenţii FBI (Federal Bureau of Investigation n.r.) la televizor, prin intermediul filmelor de acţiune. Nu puţini au fost cei care măcar pentru o secundă au visat să le calce pe urme. Eddy este unul dintre ei, un exemplu despre cum joaca poate deveni un ţe

Eram la o terasa cu prietenii când, în glumă aş zice, am ajuns să discutăm despre provocări. Asta se întâmpla în urmă cu doi ani şi jumătate, când lucram ca barman. Am spus că aş fi în stare să devin agent FBI, prietenii nu m-au crezut, mai mult ca să mă ambiţioneze, iar de atunci am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi îndeplini visul. După numai trei săptămâni am fost acceptat la prima examinare”, spune băiatul. Având referinţe de la doi prieteni din Statele Unite, mureşeanul a făcut primii paşi spre împlinirea ţelului impus. A început să studieze criminalistica, negocierea în cazul luării de ostatici şi s-a pregătit alături de agenţi anti-tero din România.

Concurenţă acerbă

Înaintea testului final. care fusese programat în septembrie anul trecut, eram 1.600 de români înscrişi pentru două posturi. Se făceau două echipe a câte 13 persoane din mai multe ţări europene, iar României i-au fost rezervate două poziţii. Am trecut testul psihologic, cel de IQ şi toate probele fizice cu brio, ajungând pe poziţia a 88-a din cei 1.600 şi am început să studiez absolut tot ce era necesar: despre criminali în serie, piromani, violatori etc”, afirmă Eddy. Acesta urma să ajungă în Quantico, Virginia, unde trebuia să petreacă trei ani de formare ca agent, doi de studiu şi unul de lucru pe teren. Din păcate, însă, situaţia financiară precară l-a împiedicat să continue. „Deşi am studiat aproape un an şi jumătate şi eram sigur că voi deveni agent FBI cu acte în regulă, situaţia a fost de aşa natură încât să nu particip la examen. Dar nu m-am dat bătut şi am continuat să studiez”, spune tânărul.


Pasionat de camera de luat vederi


În prezent, Eddy lucrează ca şi cameraman, meserie care a devenit o adevărată pasiune pentru el. „M-am ataşat de cameră de prima dată când am ţinut-o în mână. Îmi place să lucrez în acest domeniu şi îmi doresc să excelez. Nu mă deranjează că petrec ore în şir pe teren sau în studio, atât timp cât fac acest lucru din plăcere”, recunoaşte băiatul. Totuşi, el nu a renunţat la gândul de a deveni agent FBI. „Când voi avea ocazia, voi ajunge în SUA şi mă voi pregăti acolo. Nu mă dau bătut!”, declară Eduard Mailat.

Profil

Născut
19 iulie 1985, la Târgu-Mureş

Educaţie
Universitatea George Coşbuc, Facultatea de Grafologie

Activitate
Cameraman

Stare civilă
Necăsătorit


Ce-i place
„Îmi place să mă distrez la chefuri sau festivaluri. Iubesc sporturile de iarnă, în special snowboarding-ul. Îmi plac filmele şi să citesc cărţi. Evident, petrec foarte mult timp alături de prietenii mei şi apreciez ieşirile cu cortul în mijlocul naturii”, spune Eddy.

Ce nu-i place
„Nu suport fiţele şi am observat că tot mai multă lume începe să „sufere” de boala asta din ce în ce mai enervantă. Nu îmi plac oamenii ipocriţi, prefăcuţi, indecişi şi neserioşi. Mereu încerc să-i ocolesc pe cer care sunt aşa”, recunoaşte mureşeanul.

Întrebări şi răspunsuri

În ce oraş din SUA ţi-ar plăcea să activezi ca agent FBI?

E.M.: În New York, fără doar şi poate. Nici nu cred că e nevoie să ofer explicaţii, fiindcă toată lumea ştie că e cel mai spectaculos oraş din lume, care îţi oferă mereu o activitate. E oraşul care nu doarme niciodată.

În ce domeniu ţi-ai dori să te specializezi?
E.M.: Eu m-am pregătit pentru Centrul Naţional de Analiză a Crimelor Violente din cadrul FBI, secţia de analiză a comportamentelor criminale. E un sentiment copleşitor să încerci să studiezi mintea unui infractor. E o lume bolnavă, iar cineva trebuie să o „cureţe”.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite