Târgu-Mureş:Portret-Dana Pancu e „Intrusa” de la Teatrul Scena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Dana Pancu a revenit la Teatrul Scena, unde joacă în „Intrusa”, un spectacol pasional, pe ritmuri de tango argentinian.

Dana Pancu a simţit din copilărie că teatrul este locul în care se simte ca acasă, iar visul de a deveni actriţă l-a avut de mică. „Încă de la grădiniţă eram mereu în centrul atenţiei, iar toată lumea îmi zicea că voi deveni actriţă, însă la început marea mea pasiunea fost muzica”, spune Dana Pancu. În clasa a X-a tânăra a urmat cursurile de canto ale Şcolii Populare de Artă. „Pur şi simplu vroiam să cânt, îmi plăcea foarte mult să merg la cursurile de canto, pentru că în acele ore mă rupeam de realitatea din jur şi mă realxam foarte mult. Am şi avut onoarea să o am ca profesoară pe Lelia Albu, care m-a îndemnat să urmez cursurile de actorie, lucru pentru care îi mulţumesc”, spune tânăra. Încurajările tuturor şi pasiunea pentru teatru au determinat-o pe Dana Pancu să dea admitere la Universitatea de Artă Teatrală.

Primul contact cu scena

Dana Pancu a urcat pentru prima oară pe scenă chiar în anul I, la Teatrul de Vară, unde juca atât într-un spectacol pentru copii cât şi în unul pentru adulţi. „Erau două proiecte ale Teatrului Scena, jucate atât de studenţi la actorie cât şi de actori ai Teatrului Naţional. M-am simţit foarte bine acolo aşa că am continuat colaborarea cu acest teatru, dar şi cu Teatrul Studio, unde jucam alături de colegii de an. Tot în anul I l-am cunoscut şi pe cel care urma să devină cea mai mare bucurie a mea, actorul şi regizorul Liviu Pancu, şi împreună am descoperit ce frumos este să iubeşti şi să fii iubit”, mărturiseşte actriţa. În anul II de facultate Dana Pancu a urcat pentru prima oară pe scena Teatrului Naţional. „Am primit rolul lui Alison, din „Priveşte înapoi cu mânie”, spectacol ce va rămâne toata viaţa în sufletul meu. Faptul că jucam la Naţional era un vis devenit realitate. Mi-au plăcut mult oamenii cu care lucram dar şi atmosfera de la repetiţii”, spune actriţa. După absolvire a fost angajată la Teatrul Naţional, dar după un timp a decis să ia o pauză pentru a se dedica familiei. „Aveam deja un copil mic şi ne doream mult să-l aduc pe lume şi pe al doilea. Faptul că am doi copii e cea mai mare realizarea a vieţii mele. Familia reprezintă pentru mine prioritatea numărul unu în viaţă”, mărturiseşte actriţa.

Din nou pe scenă

Dana Pancu n-a putut sta însă prea mult departe de scenă. „După doi ani de pauză am revenit la Teatrul Scena, unde joc în spectacolul „Intrusa”. Pe viitor voi juca în „Alfa şi Omega”,  un spectacol ce va fi pus în scenă de Rudi Moca, dar voi participa şi la diverse festivaluri medievale din ţară alături de cavalerii Ordinului Lup”, spune actriţa.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum a fost apreciat de public spectacolul „Intrusa”?


Spectacolul se joacă mereu cu casa închisă, iar publicul apreciază foarte mult acest spectacol, mai ales că e ceva nou pe scena mureşeană. Am muncit mult la acest spectacol, pentru că textul e înlocuit cu mişcarea scenică, totul pe ritmul pasional al tangoului argentinian. E un spectacol despre dragoste, e vvorba de un triunghi amoros, în care eu sunt „intrusa”.

Îţi place lumea medievală?


Da, îmi place mult atmosfera medievală şi chiar dacă nu fac parte din Ordinul Cavalerilor Lup particip cu drag alături de ei la festivaluri, unde joc rolul unei vrăjitoare nebune. Nu m-aş vedea însă  în rolul de domniţă.

Ce-i place: Îmi place să-mi petrec timpul cu familia, să intru în lumea copilăriei alături de cei mici. Îmi place să fiu optimistă şi să cred că orice vis poate deveni realitate. Îmi plac oamenii care apreciază viaţa şi care ştiu să se bucure de ceea ce e frumos şi adevărat. Ador să gătesc, să colorez cu copiii. Mă relaxează cititul şi  mi-aş dori să am mai mult timp pentru asta.

Ce nu-i place: Nu-mi place să fac compromisuri şi să devin o „sclavă” a societăţii. Nu-mi place ipocrizia, frustrările, oamenii complexaţi şi nefericiţi. Nu-mi place că uităm să iubim, că nu ştim să apreciem faptul că ne trezim în fiecare dimineaţă şi ca mai avem şansa la încă o zi de care trebuie să profităm şi să ne bucurăm ca şi cum ar fi ultima.

Data naşterii: 29 martie 1985 la Târgu-Mureş
Studii: Universitatea de Arta Teatrală, secţia actorie
Profesie: actriţă
Stare civilă: căsătorită, doi copii

 

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite