Târgu-Mureş:Portret-Anca Bunea consideră voleiul un mod de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Bunea
Anca Bunea

Ajunsă la CSU Medicina în urmă cu trei ani, sibianca speră să obţină performanţe importante alături de echipa mureşeană. Joaca din faţa blocului a determinat-o pe Anca să urmeze o viaţă în care sportul să fie pe primul plan.

Deşi putea să joace baschet, ştiut fiind nivelul ridicat al baschetului sibian, fata s-a oprit asupra voleiului şi nu a regretat acest pas niciodată. „Îmi amintesc că eram în clasa a patra şi mă jucam volei cu o vecină, iar fileul era o sârmă pentru rufe. Părinţii m-au îndrumat către sport şi eu am făcut în paralel antrenamente la baschet şi volei. I-am spus profesorului meu că am talent la volei pentru că mă jucam în faţa blocului, iar de atunci m-am dedicat exclusiv acestui sport”, povesteşte sportiva. În Sibiul natal, Anca a participat la campionatele naţionale de junioare şi cadete şi a obţinut multe distincţii,însă era conştientă de faptul că nu putea obţine performanţe importante decât în altă parte.


Viaţă nouă la Târgu-Mureş


A ales echipa din Mureş în urmă cu trei ani şi a ajuns să considere oraşul nostru o a doua casă. „La început mi-a fost greu, pentru că a trebuit să schimb liceul, mi-am lăsat la Sibiu familia şi prietenii, dar m-am acomodat. M-a ajutat foarte mult faptul că eu eram cea mai tânără componentă a echipei, pentru că am avut multe de învăţat de la fete. Pot spune că deşi Sibiul este oraşul cel mai apropiat de sufletul meu, la Mureş am întâlnit nişte oameni extraordinari şi m-am dezvoltat pe plan profesional şi intelectual”, afirmă Anca. În cei trei ani petrecuţi la CSU Medicina, Anca a devenit o jucătoare matură din punct de vedere sportiv şi este în prezent un element de bază din angrenajul formaţiei antrenate de Luka Valerjan. Echipa este tânără, dar există speranţe ca în sezoanele viitoare să fie obţinute clasări în primele locuri ale primei divizii naţionale.


Voleiul pe primul plan


Anca este conştientă că pe lângă volei trebuie să aibe şi o alternativă. În prezent, ea urmează cursurile Facultăţii de Management din cadrul Universităţii Petru Maior şi, deşi simte că va juca volei mulţi ani de-acum încolo, consideră că aceasta este alternativa perfectă la finalul carierei sportive. „Voleiul este un element indispensabil din viaţa mea, îl practic de atâţia ani şi este chiar un mod de a trăi. Cu toate acestea, oricând ar putea apărea o accidentare în urma căreia parcursul meu sportiv să fie brusc încheiat, aşadar e bine să existe o variantă de rezervă. Consider că facultatea mă va ajuta să îmi găsesc un rost în cazul în care nu voi mai putea continua din punct de vedere sportiv”, declară Anca Bunea.

Profil
Născută
6 iunie 1988, la Sibiu

Educaţie
LPS Târgu-Mureş

Activitate
Atacant secund CSU Medicina

Stare civilă
Necăsătorită

Ce-i place
„Îmi place să mă uit la filme în timpul liber, iar filmele mele preferate sunt „The reader”, „The curious case of Benjamin button” şi „The legend of 1900”. Îmi place să ies în oraş şi să râd. Îmi place să petrec timp în Sibiu, alături de familia mea”, spune Anca.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii falşi sau cei care nu vor să îşi arate vârsta. Mă refer la fetele care încearcă să pară mult mai în vârstă. Nu-mi place să aştept. Nu-mi place că în Mureş nu prea sunt localuri unde tinerii să îşi petreacă timpul liber”, spune fata.

Întrebări şi răspunsuri

Ce speranţe sunt pentru CSU în acest sezon competiţional?
A.B.: Având în vedere că echipa este una tânără, formată exclusiv din sportive românce, e dificil să concurăm cu celelalte formaţii, care pun accentul pe valori din străinătate. Sezonul acesta va fi unul de închegare a echipei, în care performanţele vor lipsi, dar în viitor am încredere că ne vom clasa pe primele locuri.

De ce ar avea nevoie CSU pentru a fi campioana ţării?
A.B.: Pentru asta e nevoie de foarte multă muncă, dăruire şi seriozitate. Şi, în plus, ca celelalte echipe să joace numai cu jucătoare provenite din ţară.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite