Târgu-Mureş:Plătim 1,8 lei pe bilet ca să călătorim ca sardelele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biletele pentru o călătorie de transport în comun s-au scumpit de la 1,5 la 1,8 lei, astfel că unul dintre cele mai scumpe tarife din ţară. Mureşenii sunt indignaţi, mai ales că, spun ei, condiţiile în care se prezintă autobuzele şi maxi-taxi-urile sunt sub orice critică.

Începând din această săptămână, vom plăti 1,8 lei pentru o călătorie cu autobuzul în oraş, după ce Consiliul Local a luat această hătărâre la sfârşitul lui septembrie. Scumpirea, cu 30 de bani pe călătorie, face ca în prezent Târgu-Mureşul să fie al doilea oraş din ţară din punctul de vedere al preţului pe transportul în comun, după Iaşi (unde un bilet pentru o călătorie costă 1,9 lei n.r.).

Evident, nemulţumirile localnicilor sunt foarte mari. Majoritatea se plâng de condiţiile în care se face trandportul în comun în oraşul nostru, cu maxi taxi-uri vechi, mereu înghesuite sau murdare. „Eu circul cu linia 26, pentru că lucrez în Aleea Carpaţi, dar nu am abonament pentru că am orar flexibil. În vară aveam autobuz care circula pe traseul ăla şi era ok, dar de ceva timp, sunt două maxi taxi-uri în care nici nu pot respira, atât de aglkomerate sunt. Pentru ce să plătesc aproape 2 lei? Pentru un drum de groază cu maxi taxi-ul?”, spune Matei Fărcaş, 23 de ani, reprezentant de vânzări.

Neplăceri la rest

Întrucât suma pentru un bilet este apropiată de 2 lei în condiţiile unui număr foarte mare de călători care nu au mărunţiş în buzunare, e de aşteptat ca de foarte multe ori să plătim 2 lei, de fapt, pe bilet. Ba mai mult, cei de la Siletina Impex, societatea mureşeană de transport în comun, le recomandă călătorilor să pregătească bani ficşi la urcarea în mijloacele de transport. Şoferii de autobuz sau taxatorii nu vor avea întotdeauna câte 20 de bani pentru fiecare, motiv pentru care de cele mai multe ori această sumă devine bacşiş. „Mi-e şi lehamite să cer rest. Mai bine dau 2 lei şi îmi caut repede un scaun liber, că oricum e aglomeraţie mare tot timpul. După ce că ne taie salariile, ne mai scumpesc şi transportul în comun şi nici nu au bani de rest la un bilet”, ne-a declarat Kovacs Margit, 40 de ani, profesoară. Mai mult decât atât,  un alt motiv de supărare al mureşenilor se referă la condiţiile în care se efectuează transportul. Maxi taxi-urile, spun aceştia, sunt ca nişte conserve murdare.

E plin de praf, peste tot, sunt condiţii mizere, nicidecum europene. Dacă nu aş fi nevoită să merg zilnic cu maxi taxi-ul, nu aş face-o niciodată. Vara e prea cald, iarna e groaznic de frig. Şi acum au şi scumpit biletul, pentru că era foarte „ieftin” până acum”, afirmă Dora Ionaşcu, 36 de ani.

Singura veste bună pe care Siletina le-a adus-o călătorilor este aceea că majorarea tarifelor de transport nu afectează preţul biletelor compensate pentru pensionari şi cel al abonamentelor de călătorie.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite