Târgu-Mureş: "Droguri legale", vândute pe lângă şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un magazin de plante etnobotanice s-a deschis recent în apropierea a patru licee din oraş. Chiar dacă magazinul e închis în timpul zilei, tinerii îşi pot obţine „marfa“ comandând-o prin telefon.

Elevii mureşeni nu renunţă la plantele etnobotanice, mai ales că magazinele care vând aceste substanţe halucinogene sunt la câţiva paşi de şcolile din oraş. Mai mult, dealerii care vând aceste plante fac şi livrări la domiciuliul clientului.

Un astfel de magazin s-a deschis recent la câţiva paşi de Colegiul „Alexandru Papiu Ilarian“, dar este accesibil şi pentru elevii de la liceele Unirea, Economic şi Pedagogic. Chiar dacă magazinul se deschide abia de la ora 16.00, oricine poate comanda plantele etnobotanice direct la domiciliu, printr-un simplu apel telefonic, la numărul afişat pe uşă.

„Ştim de existenţa magazinului, dar noi am montat camere de supraveghere în curte, care merg non stop, tocmai pentru a preveni pătrunderea persoanelor străine în incintă. Din câte ştim noi, elevii care au recunoscut că s-au drogat au făcut-o în discoteci, la petreceri private, deci nu în timpul orelor“, a spus Simion Bui, directorul Colegiului „Al. Papiu Ilarian“.

Zeci de consumatori au ajuns la SMURD

Statistica medicilor mureşeni arată că în acest an peste 50 de tineri cu vârste între 16 şi 30 de ani au ajuns la SMURD cu halucinaţii, stări de vomă şi cefalee, după ce au consumat plante entobotanice. Alţi nouă tineri care au consumat astfel de substanţe s-au adresat anul acesta Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog Mureş.

„Din cei 45 de consumatori de droguri, incluşi în programul de asistenţă în acest an, nouă sunt consumatori de etnobotanice. Aceştia au vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani“, a precizat comisar de poliţie Sorin Ţurcă, şeful centrului.

Controale nocturne

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, în colaborare cu cei de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog, au desfăşurat azi noapte o acţiune de verificare a celor patru magazine de plantele etnobotanice din oraş.

În urma controalelor, două unităţi au fost închise temporar , iar administratorii acestora au primit amenzi în valoare totală de 45.000 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite