Târgu-Mureş: Pistă la standarde europene pentru bikeri, skateri şi rolleri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mulţi ani de aşteptare amatorii de sporturi extreme au o pistă special amenajată pentru ei. Pista a costat municipalitatea 200.000 de lei, iar investiţiile vor continua şi în alte zone ale oraşului pentru că cererea este mare.

Amatorii de adrenalină pe role, biciclete şi skateboard au un motiv de bucurie, deoarece după cinci ani de aşteptare municipalitatea le-a materializat visul de a avea o pistă special amenajată pentru aceste sporturi. Pista, prima de acest gen din oraş, este amenajată în Parcul Albastru din cartierul Tudor Vladimirescu şi a costat bugetul local 200.000 de lei.

Gata cu amenzile

Traseu este dotat cu mai multe trambuline pentru acrobaţiile făcute pe bicicletă şi bare metalice speciale pentru săriturile pe role şi skateboard. Ovidiu Rusu are 20 de ani, este elev la Liceul Economic şi practică skateboarding-ul de şase ani. A căzut mult, şi-a rupt mâna, şi-a dislocat de trei ori umărul şi a avut şapte entorse, însă n-a renunţat la pasiunea sa.

Noua pistă este pentru el un vis împlinit. „Până acum ne dădeam cu placa pe lângă Casa Tineretului. Acolo ne-am amenajat noi o bară metalică pe care săream, dar când veneau poliţiştii comunitari în zonă ne dădeau amenzi pentru deranjarea ordinii publice. Eu personal am luat o amendă de un milion dar am plătit în 48 de ore doar 50 de lei”, spune Ovidiu Rusu.

Prietenul lui Szasz Barni are 17 ani şi este elev la Liceul Bolyai Farkas. „Mă bucur mult că avem în sfârşit această pistă pentru că de cinci ani tot facem memorii la Primărie şi strângem semnături pentru realizarea ei, iar până acum am primit doar promisiuni”, spune tânărul. 

Municipalitatea le-a dat asigurări tinerilor că numărul acestor piste va creşte. „Avem în plan crearea unei astfel de piste, dar mult mai mare şi în Complexul Weekend”, a precizat Claudiu Maior. Primarul Dorin Florea i-a rugat pe tineri să nu deterioreze pista şi i-a îndemnat pe amatorii de senzaţii tari să se ferească de accidente şi să poarte mereu echipament de protecţie.

  „Pista e destul de solidă, e făcută după toate normele europene, să o folosiţi sănătoşi, iar dacă faceţi exhibiţii aveţi grijă să nu vă accidentaţi”, a declarat Dorin Florea, primar Târgu-Mureş

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite