Târgu-Mureş:„Petardeada” de Revelion se poate lăsa cu incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noaptea de Revelion va însemna, pe lângă trecerea în noul an, un moment de maxim pericol pentru toţi mureşenii care vor folosi petarde, artificii şi alte materiale pirotehnice pentru a sărbători.

După ce în urmă cu câteva zile o piaţă din Buzău a fost făcută scrum în urma folosirii unor petarde, pompierii mureşeni au intrat în alertă, pentru a preîntâmpina eventualele pericole la care se expun petrecăreţii de Revelion.

Îmi amintesc că şi în Mureş am avut un incendiu provocat de petarde, în urmă cu doi ani. Chiar la miezul nopţii, când toată lumea aruncă cu petarde şi artificii din geamurile caselor, una a ajuns în balconul unui apartament, care apoi a luat foc. Nu au existat victime, ci doar pagube materiale, dar oricum, pericolul izbucnirii unui incendiu sau al accidentelor din pricina materialelor pirotehnice este foarte mare în această perioadă”, ne-a declarat Liviu Danciu, purtătorul de cuvânt al ISU Mureş. Pompierii le recomandă mureşenilor să evite folosirea petardelor în încăperi şi în locuri aglomerate şi să nu le arunce în apropierea unor materiale combustibile.

În plus, pentru evitarea accidentelor de orice fel, este obligatorie respectarea instrucţiunilor de folosire a materialelor pirotehnice. „E foarte important ca oamenii să fie conştienţi în ceea ce priveşte pericolele care se expun şi la care îi expun pe cei din jur. Chiar dacă poate părea distractiv, nu e de glumit cu petardele sau artificiile”, a completat Danciu.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite