Târgu-Mureş: Pericol de explozie în cartierul Belvedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartierul Belvedere, dar şi casele din localitatea sărmăşel sunt în pericol de explozie din cauză că sunt amplasate în vecinătatea unor depozite de înmagazinare a gazelor naturale.

Potrivit conducerii Gărzii de Mediu, amplasarea zonelor de locuinţe în apropierea depozitelor de înmanagazinarea a gazelor naturale reprezintă un potenţial risc major de accidente.

"În perspectiva extinderii zonelor de locuinţe spre amplasamentele pe care sunt sondele de înmagazinare gaze naturale, apare o gravă problemă de păstrare a zonelor de siguranţă şi securitate. Aceste zone reprezintă distanţele minime în care un potenţial accident cauzat de erori în exploatarea instalaţiilor, dar şi de cauze naturale-alunecări de teren, seism- poate conduce la incendiu şi explozie, situaţie în care viaţa populaţiei ar fi pusă în pericol", a precizat Laurenţiu Cincea, comisarul şef al Gărzii de Mediu Mureş.

Potrivit acestuia în aceasta situaţie se afla Depomureş SA, a cărei depozite de gaz sunt în apropierea cartierului Belvedere din Târgu-Mureş şi SNGN Romgaz Depozitul Sărmăşel, aflat în apropierea locuinţelor particulare din zonă.

De ce au primit casele din cartierul Belvedere şi din Sărmăşel aviz de construcţie, aflaţi mâine din Adevărul de Seară.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite