Târgu-Mureş:Pentru Adina Salaoru, voleiul e ca frişca de pe tort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adina Salaoru
Adina Salaoru

dina Salaoru este căpitanul şi una dintre cele mai apreciate sportive ale echipei de volei CSU Medicina Târgu-Mureş. Copilăria Adinei Salaoru este legată de volei, un sport care a atras-o încă de mică.

„Îmi amintesc că îmi plăceau mingile, pur şi simplu, indiferent de sportul pentru care erau folosite. Mereu am fost mai înaltă, astfel că în clasa a treia am participat la o selecţie pentru echipa de volei a şcolii, devenită club privat după câţiva ani, Pro Volei Ciuc. Chiar dacă au trecut foarte mulţi ani de atunci, nu pot uita cât de multe fete se prezentaseră la selecţie şi frustrarea pe care o simţeam, copil fiind, pentru că nu eram cea mai înaltă fetiţă prezentă acolo”, povesteşte amuzată sportiva.

Cu echipa din Miercurea Ciuc, Adina a obţinut rezultate importante la campionatele naţionale la care a participat şi se declară ataşată sufleteşte de experienţa trăită la fostul ei club. „Viziunea mea asupra unei echipe nu se rezumă nicidecum la rezultatele pe care le obţine, iar echipa din Ciuc îmi va rămâne întotdeauna în suflet pentru că m-a ajutat să devin omul din spatele studentului, a sportivului de azi”, afirmă tânăra.

Pentru că dorea să îşi încheie studiile liceale în oraşul natal, Adina a acceptat oferta clubului mureşean de volei, deoarece îi permitea dubla legitimare. Astfel, ea putea studia şi evolua la Ciuc, deşi aparţinea şi de clubul CSU Medicina. În urmă cu doi ani, după absolvirea liceului, ea s-a stabilit permanent în Târgu-Mureş şi a devenit exclusiv jucătoarea formaţiei noastre.

Căpitanul mureşencelor
La CSU Medicina, tânăra a găsit condiţii foarte bune de pregătire . Seriozitatea în joc au propulsat-o repede în prima echipă şi, începând din acest sezon, ea a devenit căpitanul echipei. Responsabilitatea de a fi căpitan o ambiţionează. „A fi căpitan înseamnă să-mi încurajez coechipierele mereu şi să acţionez în funcţie de nivelul de înţelegere al fiecăreia. Sunt mândră că sunt căpitanul echipei şi sper ca odată ce vom acumula mai multă experienţă, echipa fiind foarte tânără, să răsplătim încrederea acordată prin rezultate pe măsură”, spune fata.

Voleiul e aroma vieţii
Studentă la Universitatea Petru Maior, Adina acordă o importanţă foarte mare studiilor, deşi voleiul rămâne pe primul plan. „În volei e important să ai o alternativă, pentru că oricând se poate sfârşi totul. Am o viziune pragmatică asupra viitorului, de aceea studiile contează foarte mult pentru mine. Voleiul trebuie să aibe o bază. E ca frişca de pe un tort, pentru că el dă gust vieţii. Îl voi practica atât timp cât voi putea fizic”, declară Adina Salaoru.

Profil Adina Salaoru

Născută
Miercurea Ciuc, 5 august 1989

Activitate
Secund la CSU Medicina Târgu-Mureş

Educaţie
Colegiul Naţional Octavian Goga din Miercurea Ciuc

Stare civilă
Necăsătorită

Ce-i place
„Fotografia îmi place foarte mult, în special să surprind natura şi tipologia umană. Îmi plac de asemenea şi elementele decorative şi de design, pentru că un obiect, oricât de mic ar fi, poate exprima ceva. Acesta este un hobby la care ţin foarte mult”, spune Adina.

Ce nu-i place
„Eu sunt o fire pozitivă şi nu obişnuiesc să mă gândesc la lucrurile care nu-mi plac. Dar ar trebui să amintesc aici manelele şi alcoolul, pe care efectiv nu le suport. Totodată, pot spune că matematica nu mă prea pasionează”, recunoaşte sportiva.

Întrebări şi răspunsuri

Care crezi că e poziţia pe care o poate ocupa CSU în acest sezon?

A.S.: Echipa este foarte tânără, practic debutează pe prima scenă, fiind formată aproape exclusiv din junioarele promovate la echipa mare. Astfel, sezonul actual e unul de acomodare şi cred că maxim poziţia a şasea ne este la îndemână. Începând de anul viitor, însă, cred că vom lupta pentru primele poziţii ale clasamentului.

Care crezi că vor fi principalele atuuri ale echipei în campionat?

A.S.: Mizez pe spiritul de luptă pe care îl conferă tinereţea lotului. Să nu uităm de talent şi de seriozitatea cu care ne antrenăm.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite