Târgu-Mureş: Pensionarii mureşeni dau statul în judecată la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii mureşeni dau statul român în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Decizia a fost luată de către Sindicatul Pensionarilor din judeţul Mureş în colaborare cu Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului şi vine ca urmare a măsurii Guvernului de reducere a pensiilor cu 15%.

Pentru pensionarii mureşeni trimiterea statului român în judecată la CEDO este ultima soluţie pentru stoparea reducerii pensiilor. Printre cei care au venit încă de la primele ore pentru a-şi pune numele pe lista respectivă se numără şi Eva Maria Vultur de 58 de ani.

„Am muncit 35 de ani jumate la Oficiul de Cadastru şi am o pensie de boală de 882 de lei. Am avut trei operaţii la ochi, am certificat de handicapat şi lunar dau 250 de lei pe medicamente. Am venit să semnez pentru a da statul în judecată pentru că măsura luată de guvernanţi nu e corectă”, spune pensionara.

În aceaşi situaţie se află şi Ioan Strat de 70 de ani, care a muncit 44 de ani ca tâmplar, iar acum va rămâne fără 15% din pensia de 860 de lei. „E foarte greu, pentru că eu trebuie să-mi ajut şi fata, care are salar de 400 de lei şi are şi un băiat de 17 ani. Dacă n-ar fi pensia mea nu ştiu ce s-ar alege de ei”, spune necăjit pensionarul.

Conducerea Sindicatului Pensionarilor este optimistă cu privire la rezultatele acţiunii. „Înainte ne judecam pentru majorarea punctului de pensie, dar acela era un drept facultativ, statul putea sau nu să ni-l dea, dar acum este vorba despre diminuarea cu 15% a pensiei, care este o proprietate privată şi se află sub protecţia juristicţiei internaţionale”, a precizat Ioan Hasaşiu, preşedintele Sindicatului Pensionarilor Mureş.

Lista cu semnături este deschisă până în 24 iunie şi se preconizează că va fi semnată de peste 20.000 de pensionari mureşeni.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite