Târgu-Mureş:Omega şi Pheonix cântă la Peninsula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţiile Phoenix şi Omega vor întregi, alături de Europe, seara rock-ului legendar din cadrul festivalului. 4 locaţii muzicale şi peste 70 de trupe şi DJ, sunt numerele cheie ale verii, cele care descriu Festivalul Peninsula care va avea loc între 26 şi 29 august la Tîrgu-Mureş.

Penultima seară a Festivalului Peninsula 2010 va sta sub semnul muzicii care a născut legendele rock ale Europei. Astfel, în 28 august vor urca pe scenă trupele Phoenix, Europe și Omega care vor concerta, în această ordine, pe Scena Mare a festivalului. În plus, organizatorii au anunţat prezenţa, pentru prima dată pe scena Peninsulei, a artistului australian Dub FX, alături de alături de cântăreaţa şi logodnica sa, Flower Fairy, saxofonistul Mr. Woodnote precum şi mai mulţi invitaţi speciali. Ultima seară a festivalului va fi completată de trupele româneşti Blazzaj, Vama, Taxi şi Direcţia 5.

Rock legendar pe malul Mureşului

Alături de suedezii de la Europe, trupele Omega (din Ungaria n.r.) şi Phoenix vor completa meniul scenei principale a festivalului în 28 august. „Este un lucru extraordinar, că mureşenii vor avea parte, pe lângă Europe, de Phoenix şi de Omega, două formaţii care împreună înseamnă aproape un secol de rock. Intenţionez, chiar, ca peste doi ani, când vom împlini atât noi, cât şi ei, 50 de ani de activitate, să organizăm un concert la Bucureşti, şi unul la Budapesta”, a declarat Nicu Covaci, solistul de la Phoenix.

Dub FX în centrul Târgului

Pe lângă concertul din 29 august, artistul australian Dub FX va susţine un spectacol stradal în centrul oraşului, exact cum făcea în urmă cu câţiva ani, pe străzile din Manchester sau Amsterdam, înainte să devină faimos. Dub FX combină dubstep, reggae şi drum and bass şi este definiţia unui artist care s-a realizat prin forţe proprii: după ce a devenit celebru pe YouTube cu clipuri filmate în stil minimalist. Organizatorii Peninsulei au pregătit un alt cadou dedicat fanilor muzicii electronice de underground. Nero, trupa numărul unu a scenei dubstep, fapt dovedit şi de votul publicului pe portalul Beatport, unde au luat locul întâi la categoria „Cel mai bun artist” şi la „Cea mai bună piesă”, va fi prezentă la Terasa Kiss pe 27 august.

Bilete ieftine pentru grupuri

Grupurile care doresc să participe la Peninsula pot obţine abonamente la preţul special de 180 de lei faţă de preţul normal de 199 de lei, pentru grupuri de 20 de prieteni. Grupurile pot cumpăra biletele cu prezentarea unei liste cu 20 de nume până pe 31 iulie la reţeaua Eventim, pentru a beneficia de reducere.
 

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite