Târgu-Mureş:Părinţii pot descoperi şi trata din timp afecţiunile neurologice ale copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 250 de medici din ţară şi străinătate încearcă să găsească soluţii pentru ADHD la Târgu-Mureş.

Societatea de Neurologie şi Psihiarie a Copilului şi Adolescentului din România (SNPCAR) organizează în aceste zile cel de-al XI-lea Congres SNPCAR, în care părinţii şi medicii deopotrivă vor putea afla care sunt cele mai noi metode de tratament ale afecţiunilor neurologice ale copiilor. Conform medicilor, cele mai evidente cazuri în care copiii au o problemă de ordin mental se întâlnesc în şcoală.

Copiii cu disfuncţii de personalitate şi cu probleme în ceea ce priveşte deficitul de atenţie nu reuşlesc să se integreze în grup, sunt deosebit de violenţi fără un motiv bine întemeiat şi ajung astfel în cercuri de delincvenţi. „Violenţa cu care sunt loviţi cei mici pe toate canalele informaţionale – filme, jocuri video, videoclipuri – poate deveni un drog pentru copii afectaţi de ADHD, deoarece ei vor căuta să îşi astâmpere nevoile de ordin psihologic pe toate căile”, a afirmat Prof. Univ. Dr Voica Foişoreanu.

Bolile pot fi tratate

Conform medicilor specialişti în domeniu, afecţiunile neurologice la copii nu pot fi detectate şi tratate fără intervenţia părinţilor sau a profesorilor. „Rolul părinţilor şi al dascălilor este extrem de important în descoperirea unei afecţiuni neurologice la copii, în condiţiile în care aceştia petrec mult timp în preajma celor mici. Un copil căruia i se descoperă o asemenea afecţiune poate fi vindecat sau măcar îi poate fi controlată afecţiunea şi poate duce o viaţă normală în societate. În caz contrar, copiii pot face viaţa un coşmar pentru cei din jur, deoarece părinţii vor fi extenuaţi şi totodată vor da vina pe ei înşişi pentru insuccesul social al copiilor lor, în timp ce copiii vor ajunge în situaţia de a trăi vieţi anormale, nefericite”, a declarat Prof. Univ. Dr Mircea Tiberiu, prezent la congresul SNPCAR.

În cadrul congresului vor fi organizate seminarii de neurologie şi psihiatrie pediatrică până duminică inclusiv, susţinute de medici neurologi şi psihiatri de copii, psihologi şi reprezentanţi au unor profesiuni asociate, kinetoterapeuţi şi medici de familie. ADHD este cea mai frecventă şi tratabilă afecţiune neurologică întâlnită la copii.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite