Târgu-Mureş:Părinţii aleargă după rechizite şcolare ieftine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul şcolar începe luni, iar părinţii îşi fac calcule pentru a acoperi cât mai ieftin costurile pentru rechizitele şcolare. Un ghiozdan pregătit pentru şcoală cu toate rechizitele necesare ajunge să coste chiar şi 300 de lei, în funcţie de calitatea produselor.

Şcoala este ACASĂ pentru sinistraţii din Dorohoi( GALERIE FOTO)

Începerea anului şcolar reprezintă pentru părinţi un prilej pentru noi cheltuieli şi chiar sacrificii financiare. Ghiozdanul, penarul, pixurile, creioanele, stilourile şi, evident, caietele, nu pot lipsi din arsenalul unui elev. Preţurile diferă, la fel şi calitatea rechizitelor, astfel că mureşenii iau toate magazinele la rând pentru a le oferi copiilor cele mai practice soluţii pentru începerea şcolii cum se cuvine.

În magazinele de birotică din Târgu-Mureş, agitaţia e foarte mare. Mulţi părinţi au amânat pentru ceasul al doisprezecelea cumpărăturile pentru începutul şcolii, aşteptând oferte de ultim moment. „Fetiţa mea trece în clasa a treia şi mă bucur că e cuminte, iar o parte din rechizitele folosite în trecut încă sunt bune. Ghiozdanul, de exemplu. Am sperat că vor fi oferte la caiete, de genul „la mai multe cumpărate, unul gratis”, dar nu am găsit, astfel că iau atâtea câte au trebuit şi anul trecut. Cred că voi cheltui în jur de 200 de lei, dar sunt conştientă că urmează şi alţi bani de dat în viitorul apropiat”, spune Mihaela Pop, 35 de ani.

Cât ne costă începutul şcolii?

Vânzătorii ne-au informat că preţurile rechizitelor nu au crescut cu mult faţă de anul trecut, ba sunt şi cazuri în care unele produse sunt mai ieftine faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. „Vânzările sunt foarte bune în această perioadă, întrucât oamenii sunt, practic, obligaţi să le cumpere rechizite copiilor. În general, magazinele mici au preţurile cele mai bune. Unele produse sunt mai scumpe cu 10-20 de bani, faţă de anul trecut, deci nu e vorba de o modificare semnificativă de preţ, dar sunt multe care sunt mai ieftine decât în 2009”, ne-a mărturisit Nagy Csaba, administrator al magazinului Arimpex.

Ghiozdanele sunt cele mai scumpe produse de sezon, cu preţuri între 27 şi 270 de lei, în funcţie de model şi dotări. Se caută, în general, cele mai colorate produse sau cele care amintesc de personajele din filme sau desene animate. La ProfiOffice, caietele costă între 1 şi 9 lei, cele mai scumpe fiind cele cu filmul Avatar, care a făcut senzaţie anul acesta. Penarele costă între 5 şi 85 de lei, iar pixurile şi creioanele, între 1 şi... 400 de lei, pentru pretenţioşi. Dacă facem un calcul simplu, cel mai ieftin ghiozdan dotat cu tot ce trebuie ajunge la 70-80 de lei, că doar e criză. Dar în medie, părinţii scot din buzunar în jur de 300 de lei pentru rechizitele de început de an ale copiilor.

Rechizite la hypermarketuri

Mulţi sunt cei care aleg să achiziţioneze rechizitele din hypermarketuri, deoarece preţurile sunt mai avantajoase decât în librării sau în magazinele specializate în birotică. La Real, de exemplu, ghiozdanele şi rucsacele de şcoală pot fi cumpărate cu 39,99 de lei, dar pot ajunge şi la 199 de lei, în funcţie de model. Cea mai avantajoasă ofertă cuprinde un ghiozdan complet echipat cu penar, stilou, caiete de 48 de file, bloc de desen şi coperţi de plastic, toate acestea cu numai 34,99 de lei. Seturile de creioane cu radieră costă 2,79 de lei, trusele de geometrie, 7, 29 de lei, iar preţul caietelor A5 dictando sau de matematică variază între 0,64 de lei şi 6,99 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite