Târgu-Mureş: Parcări mai ieftine în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii municipalităţii doresc să vină în sprijinul şoferilor mureşeni prin propunerea ieftinirii tichetelor şi abonamentelor de parcare pe raza oraşului.

Măsura a fost iniţiată de viceprimarul Claudiu Maior şi va fi prezentată spre adoptare consilierilor locali în prima şedinţă din acest an. „Am avut deja o serie de discuţii cu reprezentanţii societăţii Tracia Trade, care se ocupă de parcările din oraş, în urma cărora voi solicita în prima şedinţă de Consiliu Local reducerea tarifelor pentru abonamentul de parcare în Târgu-Mureş cu un procent de 30% şi a preţului tichetelor de parcare pe oră, cu un procent de 50%”, a precizat Claudiu Maior.

Potrivit acestuia, societatea Tracia Trade nu poate ieftinii tarifele la parcare, fără o hotărăre a Consiliului Local. „Nu cred că vor fi probleme în adoptarea acestei hotărâri, ba chiar cred că va fi votată în unanimitate”, a mai spus Maior.

Sprijin pe timp de criză

Măsura se vrea a fi un sprijin din partea municipalităţii pe timp de criză economică, deoarece cheltuielile şoferilor au crescut datorită scumpirii benzinei, dar şi a numeroaselor revizii pe care aceştia trebuie să le facă la maşini, din cauza drumurilor pline de gropi. Ideea îi bucură pe conducătorii auto mureşeni, care speră să se şi materializeze. „E o idee binevenită în actuala perioadă de criză. Eu plătesc pe an pentru taxi 380 de lei pentru parcare. Din păcate nu prea sunt locuri de parcare în oraş. Ca să parchezi în centru trebuie să te învârţi de trei ori pentru a găsi un loc”, a precizat un taximetrist.

În prezent, tarifele pentru parcare diferă în funcţie de zona în care autoturismul este oprit, precum şi de durata staţionării . Astfel, o jumătate de oră în zona I (centrul oraşului) şi o oră în zona II (în afara centrului oraşului) costă 1,5 lei, o oră în zona I şi două ore în zona II costă 3 lei, două ore în zona I şi o zi în zona II costă 6 lei. Abonamentul de parcare valabil un an de zile costă 600 de lei.



Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite