Târgu-Mureş:Păcăliţi de administratorul asociaţiei de proprietari?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii sunt disperaţi
Locatarii sunt disperaţi

Locatarii blocului 69 din strada Rodniciei sunt în pericol ca de mâine să rămână fără apă caldă. Datoriile acumulate de locatari nu coincid cu soldul creanţelor întregistrat de Energomur, diferenţa fiind de aproximatov 40.000 de lei

Locatarii blocului nr.69 de pe strada Rodniciei au avut un şoc zilele acestea când pe uşa imobilului a apărut o somaţie din partea Energomur, prin care li se aduce la cunoştinţă faptul că dacă nu-şi achită datoriile la plata energiei termice, riscă să rămână începând de mâine fără apă caldă. Îngroziţi de idee, mai ales că mulţi aveau plăţile făcute la zi, locatarii au contactat reprezentanţii Energomur. Aici au avut surpriza să constate că datoria pe care ei o aveau la întreţinere era cu mult mai mică decât soldul creanţelor înregistrat la furnizorul de agent termic.

Diferenţă de aproximativ 40.000 de lei

Asociaţia nr. 856, de care aparţine blocul nr. 69, figurează la Energomur cu o datorie de 47.407 lei, neachitată de peste 365 de zile. Lista de consum afişată la parterul blocului arată însă o restanţă totală de doar 7. 813 de lei, cu alte cuvinte există o diferenţă de 39.549 între sumele prezentate locatarilor de către preşedintele asociaţiei şi statistica Energomur. Locatarii sunt revoltaţi şi se întreabă dacă nu cumva administratorul Asociaţiei de Proprietari i-a tras pe sfoară. „M-au sunat de la Energomur şi mi-au spus că ni se va tăia apa caldă din cauza datoriei mari acumulate. Am zis că nu se poate aşa ceva şi le-am spus cifra totală a restanţelor pe care o aveam afişată pe avizier. De la Energomur mi-au spus că pe lista lor apare altă sumă, pe care însă eu nu o ştiam. Apoi ne-au pus somaţie pe care scrie că datoria noastră e  de 47.000.  E o neconcordanţă, dar din cauza datoriei suntem ameninţaţi că ni se opreşte apa caldă”, spune supărat Aurel Harfaş, locatar al blocului.
Primăria va demara o anchetă

Administratoarea asociaţiei, Claudia Marzak, a precizat că nu ea e vinovată pentru situaţia creată. „Eu am preluat asociaţia în 2004 de la fosta administratoare, iar aceasta nu mi-a spus că locatarii au şi datorii. Am găsit acum o convenţie de reeşalonare veche din 2001, pe care dânsa a semnat-o cu Energomur, dar acele datorii nu sunt repartizate locatarilor în parte”, a precizat Claudia Marzak. Cazul locatarilor blocului 69 a fost semnalat de reporterii Adevărul de Seară, şefului Serviciului de Control şi Relaţia cu Asociaţiile de Proprietari din cadrul Primăriei Târgu-Mureş, Dumitru Rus, care a precizat că va demara o anchetă în acest sens.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite