Târgu-Mureş: Opt punct de sacrificare a mieilor în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Mureş au fost autorizate opt puncte de sacrificare a mieilor, dintre care patru în Târgu-Mureş. În Târgu-Mureş vânzarea mieilor vii este permisă doar în Piaţa Cuza Vodă, iar în oraş există patru puncte de sacrificare.

Inspectorii sanitar veterinari mureşeni au stabilit punctele de sacrificare a mieilor cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an. Astfel, în întreg judeţul vor exista opt puncte de sacrificare a mieilor. „În Târgu-Mureş am autorizat sanitar-veterinar puncte de sacrificare a mieilor la fostul Abator Albert, în Piaţa Cuza Vodă, la Sc Prescom Serv şi la SC Prodcarmi, ambele situate pe strada Libertăţii. În judeţ, puncte de sacrificare a mieilor vor mai fi în pieţele agro-alimentare din Luduş, Sighişoara, satul Roteni din comuna Acăţari şi la Reghin”, aprecizat Lucian Goga, director executiv adjunct al DSVSA Mureş.

Potrivit acestuia, mureşenii îşi vor putea achiziţiona mie vii din aceste pieţe. „În Târgu-Mureş, piaţa Cuza Vodă este singurul punct în care se vor comercializa mie vii”, a mai precizat Goga.  Potrivit acestuia, în fiecare punct de sacrificu al mieilor va exista personal sanitar veterinar. „Mieii care sunt aduşi la punctele de vânzare vor avea obligatoriu certificatul sanitar-veterinar, ce va fi verificat de medicul de la punctul de tăiere. De asemenea, mieii vor avea un crotaliu simplu în urechea stângă. După sacrificare, toată carnea va fi marcată sanitar-veterinar”, a explicat Goga.

Inspectorii sanitar-veterinari au început săptămâna aceasta şi o serie de controale în magazinele mureşene. „Verificăm carnea de miel, ouăle, centrele de ambalare şi marcare ouă, laboratoarele de patiserie şi cofetărie, precum şi toate supermarket-urile care comercializează astfel de produse. Controalele vort fi finalizat în 26 aprilie, iar rezultatele vor fi prezentate în viitorul Colegiu Prefectural”, a mai spus Lucian Goga.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite