Târgu-Mureş:Ofiţer de la Înmatriculări trimis în judecată pentru fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ofiţer specialist al Biroului de Înmatriculări şi Evidenţa Vehiculelor Mureş a fost trimis în judecată pentru înmatricularea a cinci autoturisme de lux pe numele a două persoane cu handicap, scutite de plata taxelor, două dintre maşini fiind transcrise apoi pe numele poliţistului.

Procurorii DNA Târgu-Mureş au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Anca Cristina Papp (ofiţer de poliţie în cadrul Biroului de Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Mureş n.r.), sub acuzarea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuat, alături de Mircea Boier şi Ioan Moldovan pentru complicitate.

Potrivit rechizitoriului, între ianuarie-iunie 2008, inculpata Papp Anca Cristina, a acordat, cu încălcarea legislaţiei în domeniu, autorizaţii provizorii de circulaţie şi a înmatriculat permanent, prin colegii de serviciu, un număr de cinci autoturisme de lux pe numele a două persoane cu handicap care erau scutite de plata taxei de primă înmatriculare. Două dintre aceste autoturisme au fost transcrise ulterior pe numele inculpatei. Ea a fost ajutată de Boier Mircea şi Moldovan Ioan care au folosit certificatele de încadrare în grad de handicap ale celor două persoane şi au semnat în fals, în locul acestora, toate documentele necesare înmatriculării autoturismelor respective (fişa de înmatriculare, certificatul de înmatriculare, contractul de vânzare-cumpărare pentru vehicul folosit, certificatul de radiere etc).

Astfel, bugetul statului a fost prejudiciat cu  68.055,87 de lei (reprezentând taxa de primă înmatriculare neîncasată), din care inculpata a obţinut suma de 26.164,69 lei, iar pentru alţii suma de 42.891,18 lei.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite