Târgu-Mureş: Obiectivul Jobbik-autonomia maghiarilor din Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele partidului maghiar Jobbik, Vona Gábor, prezent astăzi la Târgu-Mureş a prezentat câteva obiective pe care formaţiunea politică le are în legătură cu maghiarii din Ardeal. Printre acestea se numărăr şi autonomia teritorială.

Preşedintele partidului Jobbik şi-a exprimat pentru început bucuria de a se afla în Transilvania. "Este prima dată când un partid din Ungaria vine în Ardeal. Până acum nici un alt partid nu şi-a ţinut şedinţă prezidenţială în alte zone unde trăiesc preponderent maghiari. Politica Jobbik este că fiecare maghiar, indiferent unde trăieşte, face parte din naţiunea maghiară. În lunile trecute Jobbik a făcut un pas mare privind minoritatea maghiară din jurul Ungariei.În ultimele luni acest partid a arătat că nu este unul extremist, care caută scandaluri, ci este adept al rezolvării problemelor maghiarimii din jurul Ungariei", a precizat Vona Gábor, preşedintele partidului Jobbik.

Potrivit preşedintelui Jobbik, Vona Gabor, autonomia teritoarială se află printre cele trei ţeluri pe care partidul Jobbik le are în legătură cu maghiarii din Ardeal. "Primul obiectiv ar fi ca un număr cât mai mare de cetăţeni maghiari din Ardeal să obţină cetăţenia maghiară, iar această cetăţenie să le dea şi dreptul de vot. Al doilea obiectiv ar fi să ajutăm maghiarimea din Ardeal să aibă posibilitatea de a se autodermina, de a obţine autonomia atât în Ardeal cât şi în celelate ţări unde mai trăiesc minorităţi maghiare. Al treilea ţel ar fi ca relaţiile economice şi culturale să fie cât mai strânse între maghiarii din Ardeal şi cei din Ungaria", a precizat Vona Gábor.

Preşedintele Jobbik şi-a arătat satisfacţia faţă de numărul mare de simpatizanţi ai partidului. "Am simţit şi până acum şi am observat şi cu ocazia vizitei de astăzi că în rândul tineretului maghiar din Ardeal se manifestă un interes mare către partidul Jobbik, de care noi ne bucurăm foarte mult", a precizat Vona Gábor.

Potrivit acestuia, Jobbik este un partid, care în Ungaria a cârştigat 17 procente la ultimele alegeri, fiind votat de un milion de cetăţeni.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite