Târgu-Mureş: Numărarea centralelor, sarcină de serviciu inedită pentru Poliţia Comunitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii comunitari vor face "bilanţul" centralelor termice din oraş foto Arhivă
Poliţiştii comunitari vor face "bilanţul" centralelor termice din oraş foto Arhivă

Comunitarii sunt obligaţi să numere centralele termice de apartament din oraş. Acţiunea are ca scop inventarierea celor care mai sunt branşaţi la Energomur. Începând de luni, poliţiştii comunitari au o săptămână la dipoziţie ca să afle câţi mureşeni au centrală proprie în apartament.

Sarcină inedită pentru poliţiştii comunitari din Târgu-Mureş, care au primit de la viceprimarul Claudiu Maior ordin să numere centralele termice de apartament din toate blocurile din oraş. Până vinerea viitoare, zece agenţi vor bate cartierele oraşului ca să inventarieze câţi mureşeni au centrale termice proprii.

Ei nu vor intra în casele oamenilor, pentru că nu au acest drept, ci vor cere date statistice preşedinţilor asociaţiilor de proprietari. Aceştia au o situaţie clară cu locatarii care au centrală de apartament. Verificarea trebuie făcută pe teren, deoarece sunt şi asociaţii de proprietari mai mici, care răspund de exemplu doar de16 apartamente, şi unde nu se ştie exact situaţia debranşărilor. La momentul de faţă există neconcordanţe între datele Energomur şi cele ale serviciului specializat din Primărie, iar acţiunea noastră va oferi o imagine reală asupra sistemului de încălzire centralizat“, a precizat Valentin Bretfelean, directorul executiv al Poliţiei Comunitare Târgu-Mureş.

Acolo unde nu vor reuşi să obţină o situaţie clară, probabil că poliţiştii vor fi nevoiţi să numere ei înşişi coşurile de fum care ies din apartamentele celor care au centrale proprii.

Statistică reală

Scopul inventarierii este de a obţine o situaţie cât mai clară a locatarilor care sunt încă branşaţi la sistemul centralizat de termoficare. „Am cerut poliţiştilor comunitari să ia legătura cu asociaţiile de proprietari pentru a ne aduce o situaţie clară a celor rămaşi în sistemul centralizat, pentru că societatea Energomur are o statistică din luna noiembrie 2009“, a precizat viceprimarul Claudiu Maior.

Liber la debranşări

Viceprimarul Claudiu Maior va propune consilierilor locali adoptarea unei hotărâri prin care mureşenii să se poată debranşa de la sistemul centralizat. „Cetăţeanul este suveran şi el trebuie să aleagă dacă îşi doreşte centrală de apartament, de bloc, sau vrea să rămână în sistemul centralizat“, a precizat Maior. 
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite