Târgu-Mureş:Nu luaţi foc în Noaptea de Înviere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii sunt îngrijoraţi de pericolul izbucnirii incendiilor atât în biserici, cât şi în locuinţele mureşenilor.

Lăcaşurile de cult adăpostesc sau reprezintă opere de artă, realizări tehnice şi ştiinţifice de excepţie, valori arhitecturale sau istorice unicat, multe dintre acestea de neînlocuit în caz de pierdere sau deteriorare, iar pompierii mureşeni se tem că neatenţia credincioşilor care vor ţine în mâini lumânări la slujba de Înviere poate duce la izbucnirea unor incendii grave, cu pagube material importante şi chiar victime omeneşti.

Credincioşii trebuie să respecte, în timpul slujbelor religioase, regulile privind modul de utilizare a lumânărilor aprinse şi evitarea folosirii paharelor de plastic, hârtiei sau cartonului, ca elemente de protecţie a flăcării la vânt şi la picăturile de ceară. Copiii trebuie, de asemenea, supravegheaţi cu multă atenţie. În plus, lumânările aprinse trebuie apoi să fie depuse numai în locurile special amenajate, la distanţă faţă de elementele combustibile din interiorul bisericii, de preferinţă, în tăvi metalice umplute cu apă sau cu nisip”, spune Liviu Danciu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” din Târgu-Mureş.

Pompierii atrag, totodată, atenţia mureşenilor care vor ieşi în stradă în Noaptea de Înviere, să îndepărteze lumânările aprinse de păr sau a obiectelor combustibile precum icoane sau coroane.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite