Târgu-Mureş:Mureşenii caută cadouri pentru ziua lui Piersic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Piersic şi Emilia Popescu
Florin Piersic şi Emilia Popescu

Florin Piersic va juca alături de Emilia Popescu pe scena naţionalului mureşean, cu o zi înainte de a împlini 74 de ani. Piersic a primit “Medalia de Aur a Artelor Transilvane” în cadrul Galei Zece pentru Mureş la final de 2009.

Târgumureşenii îl vor putea aplauda şi sărbători pe Florin Piersic cu o zi înainte ca acesta să împlinească 74 de ani. Marţi 26 ianuarie, la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, iubitorii de teatru vor putea vedea spectacolul "Străini în noapte", regizat de Radu Beligan, alături de Emilia Popescu. “A fost dorinţa maestrului să susţinem acest spectacol la Târgu Mureş şi să sărbătorească aici pentru că a fost întotdeauna primit cu drag şi e foarte iubit”, ne-a declarat Vlad Gheorge, organizatorul spectacolului.


Farmec şi mister…


Piersic îl interpretează pe Pierre, un director adjunct de vânzări, care rămâne singur la Paris pentru câteva zile, în timp ce soţia şi fiul adolescent sunt plecaţi în vacanţă. Într-un bar o întâlneşte pe Juliette (Emilia Popescu), o tânără blondă, atrăgătoare, care-i acceptă invitaţia de a bea un pahar la el acasă. O femeie singură? O prostituată? O jurnalistă care se documentează pentru un articol? O complice a soţiei? Identitatea adevărată a lui Juliette rămâne un mister până în ultimele clipe ale spectacolului, iar această enigmă este singurul lucru care menţine o oarecare tensiune de-a lungul reprezentaţiei, care este de altfel o comedie. Autorul piesei este Eric Assous. "Timp de 23 de ani am citit piesele lui Eric Assous, dar nu i le-am putut monta. Apoi s-a întâmplat un miracol. Un minunat actor (Florin Piersic – n.r.) s-a îndrăgostit de acest rol", a spus la premieră Radu Beligan. “Va fi un singur spectacol la Târgu Mureş. Au fost puse în vânzare 500 de bilete, la preţul de 60 de lei, acestea pot fi cumpărate de la agenţia de bilete a Teatrului Naţional între orele 8-13 şi 17-20”, ne-a mai spus Vlad Gheorghe, impresarul artistului.


Inspiraţia franceză


Eric Assous, în vârstă de 54 de ani, este autor de piese de teatru radiofonic şi de scenarii pentru televiziune şi cinema şi a regizat două filme ("Les Gens en maillot de bain" – 2000 şi "Sexes très opposés" - 2002). În teatru, după câteva piese fără mare priză la public, a scris "Les acteurs sont fatigués" (care a avut circa 500 de reprezentaţii între 1999 şi 2002) şi "Les Montagnes russes", jucată de Alain Delon şi Astrid Veillon în 2004 şi 2005. Cea din urmă piesă a fost pusă în scenă de Radu Beligan cu titlul "Străini în noapte".

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite