Târgu-Mureş: Mureşenii talentaţi sunt aşteptaţi la „Megastar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participanţii la preselecţie trebuie să cânte live o piesă în limba română, maghiară sau engleză. Preselecţia pentru concursul de talente muzicale „Megastar” din Ungaria va avea loc mâine în Cetatea Medievală.

Mureşenii care cred că au talent şi vor să-i încânte pe cei din jur cu vocea lor pot veni mâine în Cetatea Medievală pentru a participa la preselecţia concursului „Megastar”, organizat de televiziunea maghiară TV2. Preselecţia va începe de la ora 9.00,  iar participarea concurenţilor este gratuită.

„Televiziunea TV 2 a început preselecţia pentru concursul „Megastar” în luna ianuarie şi va continua până în septembrie. Pentru că anul trecut printre cei zece concurenţi am avut şi doi români, am decis să extindem preselecţia şi în afara graniţelor Ungariei. Astfel, am decis să căutăm talente în Slovacia, Serbia şi România. Am ales oraşul Târgu-Mureş pentru că am aflat că aici există o populaţie maghiară numeroasă”, a precizat Till Attila , moderatorul concursului „Megastar”.

Autorităţile locale s-au arătat foarte receptive la iniţiativa televiziunii maghiare. „Ne bucurăm că au ales Târgu-Mureşul pentru desfăşurarea preselecţiei şi sperăm ca prezenţa mureşenilor la eveniment să fie cât mai numeroasă”, a precizat Csegzi Sandor, viceprimarul municipiului.

Condiţii de participare

Chiar dacă concursul se va desfăşura în Ungaria, participanţi nu trebuie să aibă cetăţenie maghiară sau să cânte obligatoriu în ungureşte. „Limba de interpretare nu e obligatoriu cea maghiară. Se poate cânta şi în româneşte sau în engleză. Se poate cânta live orice fel de melodie, de la muzică populară la rock, iar la preselecţie pot participa atât femei şi bărbaţi de orice vârstă, cât şi copii. Concurenţii nu trebuie să aibă studii de specialitate în domeniul muzical”, a mai spus Till Attila.

Preselecţia va începe la ora 9.00, iar interpretarea concurenţilor va fi înregistrată. „Vor fi două standuri  lângă Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medieval, iar acolo va fi amenajat un studio de înregistrări. Fiecare concurent va cânta melodia în faţa unei camere de filmat şi va fi înregistrat în baza noastră de date. La finalul preselecţiilor toţi concurenţii vor fi audiaţi la Budapesta, de către membrii unui juriu de specialitate”, a mai spus moderatorul evenimentului.

După vizualizarea tuturor înregistrărilor, în marea finală vor intra zece concurenţi, care se vor lupta pentru titlul de „Megastar”. Câştigătorii vor semna contracte cu diferite case de discuri, dar vor obţine şi premii constând în case sau maşini.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite