Târgu-Mureş: Mureşenii aşteaptă înfriguraţi răspunsul companiei E.ON Gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii a circa 8.000 de blocuri aşteaptă apa caldă şi căldura
Locatarii a circa 8.000 de blocuri aşteaptă apa caldă şi căldura

Locatarii a circa 8.000 de apartamente din oraş, cărora li s-a sistat alaltăieri apa caldă şi căldura încă aşteaptă ca Primăria şi Energomur să găsească o soluţie de plată către E.ON Gaz.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Mureş şi a Energomur s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii companiei E.ON Gaz pentru a le face acestora din urmă o propunere de plată a datoriilor.

Sumele vechiculate

În întâlnirile precedente, reprezentanţii companiei de gaz cereau suma de 5.2 mlilioane de lei pentru a nu tăia gazul. Chiar dacă atunci nu s-au găsit bani, Primăria Târgu- Mureş a găsit noi resurse.

În urma discuţiilor avute ieri, executivul Primăriei Târgu-Mureş a făcut o propunere de plată a datoriilor Energomur către E.ON Gaz. Astfel, până ieri se mai achitaseră 11 miliarde de lei (n.r. vechi), ceea ce însemnau facturile pentru luna ianuarie emise de Energomur zilele acestea. De asemenea, s-a mai propus ca Primăria Târgu-Mureş să mai plătească până în 4 aprilie suma de 30 miliarde de lei şi să mai vină cu un ajutor de încâ 60 de miliarde de lei până în 20 aprilie. În cursul zilei de astăzi aşteptăm un răspuns din partea companiei E.ON Gaz”, a precizat Dan Suciu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Mureş.

„Nu putem încă să comunicăm nimic. Nici de banii care ne-au intrat în cont şi nici de decizia pe care o vom lua, când o vom lua”
a declarat Silviu Bucuroiu, purtător de cuvânt la E.On Gaz.

Datorie de 18 milioane de lei

Potrivit reprezentanţilor Energomur, suma pe care compania E.ON Gaz o are de încasat este de 18 milioane de lei. „Am vorbit ieri cu reprezentanţii E.ON Gaz şi ai Primăriei Târgu-Mureş şi s-a propus achitarea unei sume către E.ON Gaz. Nu pot să vă comunic suma însă este vorba de mai mult de 50% din suma restantă pe care furnizorul de gaz trebuie să o încaseze”, a precizat Andrea Bauer, director general al Energomur.

Deocamdată cei care au de suferit rămân cei peste 16 mii de tîrgumureşeni care nu ştiu încă ziua când vor primi apă caldă şi căldură.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite