Târgu-Mureş: Mureşenii au încins grătarele de Ziua Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mureşeni au ieşit la iarbă verde pentru a sărbători „Ziua Muncii” prin distracţie. Grătarele au sfârâit de la cele mai mici ore ale dimineţii, pentru că mureşenii pofticioşi au prăjit mici , ceafă de porc şi frigărui.

Aglomeraţie mare atât pe Platoul Corneşti cât şi pe malul Mureşului, unde sute de mureşeni au ales să petreacă „Ziua Muncii”. „Înarmaţi” cu mici, carne pentru grătar, frigărui şi bere, mureşenii au veni la iarbă verde încă de la cele mai mici ore ale dimineţii.

Grătare amenajate special

Printre mureşenii care au profitat din plin de grătarele special amenajate de municipalitate pe Platoul Corneşti s-a numărat şi Ştefan Toader, pentru care 1 Mai are o dublă semnificaţie. „Am venit de dimineaţă la grătar cu familia, pentru că astăzi este şi ziua mea de naştere şi am decis să petrecem în aer liber. Am adus ceafă de porc şi mititei şi, normal, multă bere”, spune mureşeanul de 59 de ani. Tinerii au luat şi ei cu asalt Platoul Corneşti. „Am venit cu mai mulţi colegi de clasă să frigem nişte mici. Mai incolo mergem şi la Grădina Zoologică”, spune Toth Tamas, de 15 ani.

1 Mai ecologist

Cei care au ales să petreacă Ziua Muncii pe malul Mureşului au avut parte de numeroase concursuri şi competiţii sportive, dar şi de sfaturi privind protejarea mediului înconjurător. „Am organizat concursuri de gătit gulaş, de tras sfoara pe echipe, de colectare a deşeurilor, dar şi competiţii sportive de fotbal şi tenis de masă. De asemenea, cei prezenţi au putut vedea în funcţiune presa pentru PET-uri, care permite reciclarea ecologică a acestora”, a precizat Vajda Lorand, preşedintele Organizaţiei „Generaţia de Azi”, organizatorul evenimentului.

Distracţie pentru copii

Cei mici nu au fost uitaţi nici în această zi, iar pe Platoul Corneşti s-au putut bucura în voie de balansoarele amenajate în parcul destinat copiilor, a cărui amenajare a costat municipalitatea 400.000 de euro. Pe lângă balansoare, frânghii şi cuburi de căţărat, cei mici însoţiţi de părinţi au putut vizita şi Grădina Zoologică, unde au putut vedea puii de maimuţă, care au văzut recent lumina zilei.

Pe malul Mureşului, cei maici au avut parte de pictură pe faţă şi de concursuri de umflat baloane.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite