Târgu-Mureş: Moş Crăciun îşi caută ajutoare printre copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii pot participa la cinci ateliere de creaţie
Copiii pot participa la cinci ateliere de creaţie

Până în ajun de Crăciun, Moşul şi-a mutat reşedinţa la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Copiii care vor să-şi realizezez singuri podoabele pentru bradul de Crăciun sunt aşteptaţi la mai multe ateliere de creaţie.

Muzeul de Ştiinţe ale Naturii a devenit, de astăzi, Casa lui Moş Crăciun, iar copiii care vor să-i dea o mâne de ajutor sunt aşteptaţi la atelierele de creaţie artistică, unde pot învăţa să-şi confecţioneze singuri podoabele pentru pomul de Crăciun.

Copiii se pot înscrie, începând de astăzi,la cinci ateliere de creaţie, unde pot învăţa să confecţioneze clopoţei, îngeraşi, globuri, coroniţe pentru bradul şi masa de Crăciun, pot picta măşti, icoane pe sticlă sau pot realiza felicitări de sărbători din plante uscate. Cei mici vor fi ajutaţi de către artişti plastici profesionişti de la o firmă de decoraţiuni interioare, dar şi de la Asociaţia Umanitară «Pentru un zâmbet de copil»“, a spus Daniela Botoş, şef a Secţiei de Ştiinţele Naturii.

Moş Crăciun la muzeu

Tot astăzi a avut loc şi vernisajul expoziţiei „Sărbătorile de iarnă la muzeu“, unde copiii prezenţi au avut parte de un spectacol de colinde. Cei mici pot admira mai multe obiecte de ceramică de Săcel, realizate de meşterul olar Burnar Tănase. Copiii care vor participa la ateliere vor putea să-şi expună şi ei creaţiile. „Moş Crăciun va fi prezent la sfârşitul atelierelor de creaţie, iar fiecare copil cuminte va avea ocazia să-i vorbească“, spune Daniela Botoş.

Nerăbdători şi dorinici să-l impresioneze pe Moş Crăiun, copiii s-au şi apucat de treabă. „O să fac un clopoţel pentru brad şi o mască pictată. E prima dată când fac astfel de decoraţiuni pictate “, a spus Fekete Timea, elevă în clasa a VI-a Şcoala Generală Şincai, venită împreună cu colegii la atelierul de pictură.

Cum se fac înscrierile?

Înscrierile la cele cinci ateliere de creaţie se fac până în 23 decembrie, de marţi până vineri între orele 9.00-16.00 şi sâmbătă şi duminică între orele 9.00-13.00. Cei mici pot veni singuri sau însoţiţi de părinţi sau bunici. Biletul de intrare pentru vizitarea expoziţiei costă 1 leu.

Momentan sunt 210 copii înscrişi, dar, având în vedere că anul trecut la un singur atelier au participat 800 de elevi, organizatorii se aşteaptă ca numărul acestora să crească.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite