Târgu-Mureş:Mii de unguri vor ieşi mâine în stradă, de ziua lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgumureşenii de etnie maghiară se pregătesc pentru Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, care se sărbătoreşte în mod obişnuit la 15 martie.

UDMR a primit aprobare pentru o depunere de coroane la monumentul din Piaţa Bernady Gyorgy, mâine, de la ora 11.00, dar şi pentru o adunare populară la Monumentul Secuilor Martiri, care va avea loc după ora 14.00. Dacă la depunerea de coroane se estimează că vor fi prezente circa 50 de persoane, la adunarea de la Monumentul Secuilor Martiri sunt aşteptate peste 3.000 de persoane de etnie maghiară din Târgu-Mureş şi împrejurimi. Tot mâine, organizaţia Tineretul Maghiar Ardelean va organiza un marş cu făclii aprinse, înainte de înserat. Astfel, sunt aşteptaţi aproximativ 500 de persoane, care vor porni de la statuia poetului Petofi Sandor şi vor străbate oraşul până la Monumentul Secuilor Martiri.

Anterior manifestărilor de mâine, diverse asociaţii maghiare din oraş au organizat marşuri, depuneri de coroane şi au oferit distincţii. Sâmbătă, preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a primit distincţia „Gabor Aron“ din partea conducerii Consiliul Naţional Secuiesc. „I-am acordat acest premiu preşedintelui Parlamentului Ungariei, deoarece a susţinut şi susţine în continuare intenţiile noastre legate de autonomia Ţinutului Secuiesc. Cei care vor fi prezenţi în oraş de 15 martie o vor face pentru că ştiu ce înseamnă a lupta pentru autonomia teritoriilor noastre”, a declarat Kiss Istvan, vicepreşedintele Partidului Civic Maghiar. Anul trecut, peste 5.000 de persoane de etnie maghiară şi-au serbat ziua la Târgu-Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite