Târgu-Mureş: Mii de credincioşi mureşeni sunt aşteptaţi să ia Lumină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de credincioşi sunt aşteptaţi să ia Lumină
Mii de credincioşi sunt aşteptaţi să ia Lumină

Anul acesta atât credincioşii ortodocşi cât şi cei catolici sărbătoresc Sfintele Paşti în aceaşi zi, motiv pentru care diseară sunt aşteptaţi cu toţii la Slujba Învierii Domnului.

Primii care vor venii la biserică vor fi credincioşii romano-cotolici, deoarece preoţii vor începe oficierea slujbei la ora 21.00, pentru ca de la ora 22.30 să participe cu toţii la o procesiune, în cadrul căreia vor înconjura cu lumânări aprinse parcul din centrul oraşului. Procesiunea se va încheia la ora 23.30. Preotul protopop Olah Denes speră că anul acesta la procesiunea să vină în jur de 4.000 de credincioşi.

Peste 20.000 de ortodocşi aşteptaţi la slujbă

Credincioşii ortodocşi şi cei greco catolici vor înconjura lăcaşurile de cult la miezul nopţii. „Aşteptăm aproximativ 20.000 de credincioşi la bisericile ortodoxe din oraş. Slujbele vor începe la ora 24.00, dar îi aşteptăm pe credincioşi mai repede, pentru a putea înconjura împreună lăcaşurile de cult. Circulaţia maşinilor în zon acestora va fi oprită, tocamai pentru ca slujba să se desfăşoare în bune condiţii. Liturghia va dura circa două ore, apoi credincioşii vor primi Sfintele Paşti. Duminică Sfânta Liturghie va începe la ora 10.00”, a precizat preotul protopop Gheorghe Şincan.

Credincioşii greco-catolici se vor aduna la biserici în jurul orei 23.00 pentru a înconjura lăcaşul de cult. „Cei circa 600 de credincioşi greco-catolici din Parohia din Piaţa Bulgarilor vor înconjura diseară parcul din zonă, pentru ca apoi să asiste la Slujba de Înviere. Duminică Liturghia va începe la ora 10.00”, a precizat Flavius Miheţ, preot greco-catolic.

Anul acesta la cele patru biserici greco-catolice din oraş sunt aşteptaţi circa 4.000 de credincioşi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, în toate lăcaşurile de cult au fost verificate măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite