Târgu-Mureş: Metoda lui Berceanu de a da oameni afară din minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor, Radu Berceanu, a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă, metoda sa "inedită" de a restructura personalul din ministerul pe care-l conduce.

Potrivit ministrului, acesta a făcut restructurări chiar de la numirea sa în funcţie. "Când am venit eu la conducere, ministerul avea 670 de angajaţi şi acum are 490. Nu cred că mai e vreun minister cu cifre de tipul ăsta. Când a fost cu agenţiile, de exemplu Direcţia de sănătate avea vreo 240 şi ceva de angajaţi, au mai rămas 15 pe care i-am băgat într-o altă direcţie a ministerului şi restul îşi văd de alte activităţi medicale”, a explicat ministrul.

Restructurări s-au făcut şi la CFR, după o "reţetă" inedită. „Anul trecut, de la Calea ferată am dat afară 4.700 şi ceva, iar în acest an încă 10.600, deci sunt 15.000 pentru că erau nişte ciorchini de personal care nici ei nu ştiau ce fac acolo. La un moment dat am folosit o metodă, că erau unii care erau funcţionari publici şi ştii că pe-ăştia nu poţi să-i clinteşti, sunt ca Dumnezeu aşa. Şi atunci i-am chemat, le-am dat 6 foi de hârtie şi am zis: scrie-mi ce-ai făcut lunea trecută pe prima hârtie, marţea, miercurea trecută, joia trecută nu ştiu ce. Şi pe a şasea, dacă n-ai ce scrie pe primele 5, scrie sus „Demisie”. Unii şi-au dat-o, alţii nu şi-au dat-o şi sunt cu ei în braţe în continuare”, a declarat Berceanu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite