Târgu-Mureş: Martori audiaţi în procesul fostului şef al Poliţiei Comunitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care Viorel Filip, fostul şef al Poliţiei Comunitare din Târgu-Mureş alături de Dumitru Muntean, directorul firmei de pază VDG Security şi Mircea Aldea, inspector în cadrul Primăriei Târgu-Mureş sunt acuzaţi de corupţie şi abuz în serviciu contra intereselor publice a avut astăzi o nouă înfăţişare.

Magistraţii au audiat patru martori în dosar, angajaţi în diferite funcţii în cadrul Poliţiei Comunitare, printre care şi Daniela Lupei, şef Serviu Birou Juridic, care întocmeşte şi vizează de legalitate contractele instituţiei. Aceasta a precizat că Viorel Filip le-a comunicat angajaţilor că serviciile de pază asigurate de Poliţia Comunitară trebuie externalizate.

"La şedinţele operative directorul executiv Viorel Filip ne-a comuniact că trebuie să eficientizăm serviciul sau să-l extrenalizăm", a spus aceasta în mărturia dată în faţa magistraţilor. Femeia a precizat că tarifele pentru paza societăţilor Aquaserv şi Energomur au fost majorate în urma unei hotărâri a Consiliului Local din martie 2009, fără ca cele două societăţi să fie însă anunţate despre acest lucru. "Eu le-am trimis doar o notificare cu privire la restanţele pe care le au faţă de Poliţia Comunitară", a mai spus femeia.

Procurorii DNA s-au sesizat în iulie 2009 după ce mai multe contracte de pază încheiate de Poliţia Comunitară cu societăţile Aquaserv şi Energomur au fost reziliate în favoarea firmei VDG Security, condusă de Dumitru Muntean.

Printre cei 16 martori din acest dosar se numără şi Claudiu Maior, viceprimarul municipiului Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite