Târgu-Mureş: Marş fără incindente al Asociaţiei „Noua Dreaptă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii "Noua Dreaptă" au mărşăluit paşnic
Membrii "Noua Dreaptă" au mărşăluit paşnic

Aproximativ 200 de membrii ai Asociaţiei „Noua Dreaptă” şi ai Uniunii Vatra Românească au participat astăzi la un marş de comemorare a 92 de ani de la Marea Unire, chiar dacă evenimentul nu a fost autorizat de Primăria Târgu-Mureş.

Participanţii s-au adunat la ora 10.00 în Parcul Eroilor şi au pornit în coloană, fluturând drapele şi scandând sloganuri patriotice. „Harghita, Covasna , pământ românesc!”, „Limba română, unica stăpână!”, „Noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni!”, au fost câteva dintre sloganurile scandate de participanţi.

Coloana a mărşăluit pe trotuar până în centrul oraşului, unde s-au oprit pentru a depune coroane de flori la monumentul Lupoaicei.

Marş al bucuriei

Cu toate că nu a fost avizat de autorităţi, marşul s-a desfăşurat fără incidente. „Suntem aici să ne bucurăm cu mureşenii de Ziua Naţională. Nu suntem aici să protestăm împotriva nimănui. Este un marş de bucurie, pentru Ziua Naţională a tuturor românilor. Anul trecut am aniversat Ziua Naţională la Sfântu Gheorghe, Braşov, anul acesta la Târgu-Mureş, anul viitor poate la Miercurea Ciuc sau Târgu Secuiesc sau poate la Alba Iulia sau Deva sau Hunedoara. Orice român se poate bucura de Ziua Naţională oriunde pe teritoriul României, indiferent de judeţ sau oraş”, a spus Tudor Ionescu, liderul Asociaţiei „Noua Dreaptă”.

Potrivit acestuia, revocarea autorizaţiei pentru marş reprezintă o încălcare a legii. „Autorozaţia a fost emisă în urmă cu două săptămâni, dar s-a încercat revocarea ei cu 24 de ore înainte de manifestare, ceea ce în mod flagrant a încălcat prevederile legale. Noi nu facem decât să susţinem prevederile Constituţiei, care condamnă orice manifestare cu caracter separatist”, a spus acesta.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite