Târgu-Mureş: Lucrări de aproximativ 1.800.000 de lei la Biblioteca Teleki

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au aprobat accordarea sumei de 1.783.124 de lei pentru reabilitarea secţiei de artă şi a Galeriei „Ion Vlasiu”, care fac parte din clădirea Bibliotecii Teleki.

Clădirea, declarată monument istoric, a fost construită între anii 1799-1802 în stil baroc, iar reparaţiile au început în anul 2004, fiind continuate până anul trecut. Constructorul a reuşit să dreneze apa din jurul clădirii, să realizeze hidroizolaţia verticală şi orizontală a pereţilor, să amenajeze pivniţa, să realizeze două grupuri sanitare pentru vizitatori şi angajaţi şi să repare acoperişul.

Lucrările nu s-au finalizat însă, de accea consilierii au aprobat noi sume pentru continuarea acestora. „Se vor păstra lucrările cuprinse în proiectul iniţial, care nu au fost executate în perioada 2004-2009, adăugând lucrările necuprinse, dar care sunt necesare pentru restaurarea integrală a clădirii”, a precizat Lokodi Edita, preşedintele Consiliul Judeţean Mureş.

Galeria „Ion Vlasiu” cuprinde 120 de lucrări de grafică, pictură şi sculptură, donate de artistul mureşean Ion Vlasiu în anul 1986. Colecţia cuprinde şi prima lucrare în piatră a artistului, dar şi câteva sculpturi din bronz, aparţinând acestuia.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite