Târgu-Mureş: Locuitorii din Sighişoara vor fi consultaţi în privinţa zgomotului produs de traficul de pe DN 13

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sighişoara va găzdui joi o întâlnire cu locuitorii municipiului Sighişoara pentru a lua măsuri în vederea reducerii numărului de persoane expuse la zgomotului produs de traficul rutier pe drumul naţional DN 13 ce traversează localitatea Sighişoara.

Compania Naţională pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a realizat cartarea strategică de zgomot pentru traficul rutier pe DN 13, porţiunea ce străbate municipiul Sighişoara. Astfel, a fost estimat un număr de 1900 persoane care trăiesc în locuinţe expuse la un indice de zgomot ce produce tulburarea somnului din perioada de noapte şi un număr de 1500 persoane expuse disconfortului general.

În cadrul şedinţei vor fi discutate şi negociate măsurile şi acţiunile ce trebuie desfăşurate în următorii 5 ani pentru reducerea  numărului de persoane expuse la zgomot. Aceste acţiuni urmează a fi incluse în Planul de acţiune pentru gestionarea zgomotului produs de traficul rutier pe DN 13 porţiunea ce străbate municipiul Sighişoara. 

Sedinţa este organizată de Compania Naţională pentru Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România cu sprijinul Primăriei municipiului Sighişoara şi al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite