Târgu-Mureş:Liceenii mureşeni concurează la LicArt cu cei din toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii mureşeni se mai pot înscrie până în 31 martie
Liceenii mureşeni se mai pot înscrie până în 31 martie

Elevii mureşeni de liceu pot participa la concursul LicArt de poezie, fotografie sau artă teatrală. Tinerii care doresc să  se înscrie la ediţia 2010 a Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni mai au timp până în 31 martie. 

Elevii mureşeni de liceu pot concura la LicArt, cel mai mare concurs de arte dedicat exclusiv elevilor din clasele IX-XII. Concursul e axat pe trei categorii (poezie, fotografie şi artă teatrală n.r.), iar înscrierile se fac online, pe site-ul www.licart.ro. LicArt oferă posibilitatea tinerilor de a concura între ei şi de a-şi dezvolta personalitatea artistică. În momentul de faţă sunt peste 1.270 de tineri înscrişi, care au postat peste 5.200 de creaţii. Dintre toate operele înscrise, 108 aparţin, până în prezent, mureşenilor, dar având în vedere că înscrieri mai pot fi făcute până în 31 martie, numărul acestora va creşte simţitor.

Fotografia, arta liceenilor

La secţiunea de fotografie, care atrage cele mai multe înscrieri an de an, liceenii mureşeni pot concura  pentru cea mai bună fotografie de tip portret, alb-negru sau la categoria „diverse”, unde intră pozele artistice. Cei din târgu-Mureş au adăugat până în prezent 90 de fotografii la toate categoriile, iar o parte dintre acestea vor intra în marea finală. Cei care mai doresc să se înscrie trebuie să realizeze fotografii cu un aparat digital. Participanţii se pot înscrie cu minim 3 fotografii proprii, pentru oricare categorie existentă, iar operele nu trebuie să conţină ramă, semnătură sau alte înscrisuri.

Sunt premiaţi poeţii şi actorii


Liceenii cu talent liric se pot înscrie la LicArt cu minim 3 poezii proprii. Textele trebuie să fie scrise cu diacritice şi exclusiv în limba română. La artă teatrală, tinerii trebuie să achite o taxă de înscriere de 25 de lei, bani care vor alcătui fondul de premiere şi cazare a trupelor (formate exclusiv din liceeni n.r.) participante. Un liceu poate înscrie mai multe trupe dar nici un actor nu are voie să facă parte din mai mult de o trupă. Piesele trebuie să dureze între 15 şi 45 de minute şi vor fi puse în scenă în Bucureşti, în faţa unui juriu specializat.


Înscrieri şi informaţii online

Pe site-ul Festivalului, www.licart.ro, liceenii pot citi cu atenţie regulamentul de înscriere pentru fiecare categorie existentă şi pot admira operele celorlalţi concurenţi (poezii şi fotografii n.r.). În plus, tinerii pot să-şi verifice constant progresul sau regresul în clasamentul competiţiei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite