Târgu-Mureş: Kover Laszlo: "Autonomia este întemeiată din punct de vedere moral"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo a primit aseară distincţia "Gabor Aron" din partea conducerii Consiliului Naţional Secuiesc. Acesta a adus în discuţiei subiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc.

La evenimentul desfăşurat aseară la Palatul Culturii au fost prezente sute de persoane, care l-au aplaudat minute în şir pe demnitarul maghiar. Acesta a mulţumit pentru distincţia accordată şi a adus în discuţie ideea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

"Cerinţa autonomiei din punct de vedere moral e întemeiată şi corespunde cu voinţa Creatorului. Destinul comunităţii maghiare se va îmbunătăţii prin vindecarea rănilor istorice, dacă aşa vrea Dumnezeu", a precizat Kover Laszlo.

Potrivit acestuia, maghiarii cer drepturile care le revin în mod firesc, iar premiul primit este "o indicaţie pentru viitor". "Voi încerca să nu vă înşel speranţele", a încheiat Kover Laszlo.

Manifestările de la Palatul Culturii au fost precedate de o adunare la Monumentul Secuilor Martiri, unde au fost prezente circa 300 de persoane, care au mărşăluit apoi prin oraş cu steagurile Ţinutului Secuiesc, cu lumânări şi făclii aprinse.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite