Târgu-Mureş: Investiţii de peste 4 milioane de lei în şcolile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul clopoţel va suna peste câteva săptămâni, dar nu toţi elevii mureşeni se vor putea bucura de începerea anului şcolar într-o clădire modernizată. În judeţul Mureş, 75 de unităţi de învăţământ sunt încă în şantier, cele mai multe fiind din mediul rural.

Pentru investiţiile din acest an au fost alocate peste 4,2 milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru reabilitarea imobilelor, reparaţii capitale, asigurarea utilităţilor şi realizarea unor studii de fezabilitate şi a unor proiecte tehnice.

Potrivit inspectorului şcolar general, Dumitru Matei, 18 unităţi de învăţământ, dintre care trei din Târgu-Mureş, vor fi reabilitate total în acest an, suma necesară finalizării lucrărilor fiind de peste 3,6 milioane de lei.

Anul acesta au fost finalizare lucrările de reabilitare şi mansardare a şcolii generale din Gorneşti, lucrările de reparaţii şi înlocuire a uşilor din sălile de clasă la şcoala din Daneş şi construcţia unei clădiri noi la şcoala generală din Chibed“, a precizat Dumitru Matei.

În momentul de faţă, 31 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţie sanitară şi, potrivit conducerii inspectoratului şcolar, nici nu o vor primi pentru că nu au apă curentă, iar latrinele, gardul şi pardoselile sunt degradate. „La aceste unităţi vom igieniza doar clasele, vom dota, vom utila cladirea, dar nu putem asigura utilităţile pentru că unele şcoli sunt retrocedate“, a mai precizat  Dumitru Matei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite