Târgu-Mureş: Intoxicaţi cu alcool metilic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 59 de ani din Lunca Bradului a murit, iar alte patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie sunt în stare gravă la spital, după ce au băut din greşeală metanol.

Cei cinci achiziţionaseră  miercuri o sticlă de 2 litri cu alcool dublu rafinat, pentru a-l distila şi a-l transforma în lichior. Se pare însă că alcoolul dublu rafinat s-a dovedit a fi alcool metilic, iar victimele nu şi-au dat seama de acest lucru. Miercuri a decedat prima victimă, iar ieri ceilalţi patru s-au simţit foarte rău, fiind aduşi aseară de urgenţă la spital.

„Bărbatul de 59 de ani a decedat miercuri, fiind găsit de soţia sa, care a anunţat de urgenţă Salvarea, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat. Ceilalţi patru , trei bărbaţi şi o femeie, au acuzat dureri în cursul zilei de ieri, fiind aduşi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. Momentan, suntem în căutarea unei persoane, care ar fi trazitat localitatea Lunca Bradului şi care le-ar fi vândut victimelor alcoolul. Maşina avea numere de înmatriculare de Bistriţa
”, a precizat subcomisar Savu Paul, comandantul adjunct al Poliţiei Reghin.

Sub supraveghere medicală

Rezultatul autopsiei bărbatului de 59 de ani relevă prezenţa metanolului şi etanolului în sânge.Probele sanguine prelevate de la ceilalţi patru arată şi la ei prezenţa acestei substanţe.

„Momentan o femeie de 53 de ani şi un bărbat de 48 de ani se află internaţi la Clinica ATI I în stare gravă, bărbatul necesitând deja dializă. Ceilalţi doi bărbaţi de 37 şi 38 de ani au o evoluţie mai bună, dar sunt în continuare internaţi în spital. Toţi patru au fost diagnosticaţi cu intoxicaţie cu metanol, o substanţă deosebit de periculoasă pentru organism”,
a precizat Lavinia Cozma, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite