Întâlnirea "Broscuţelor" la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgu-Mureşul a devenit, pentru două zile, locul de întâlnire al posesorilor de broscuţe Volkswagen.

Unii participanţi la eveniment au ajuns, deja de ieri, la Târgu-Mureş cu broscuţele lor, reuşind să atragă privirile trecătorilor. Evenimentul, cunoscut sub numele „Bug Fest”, care ţine de astăzi până duminică, este prima întâlnire internaţională a posesorilor de broscuţe Volkswagen (dar nu numai) organizată la Târgu-Mureş, la care sunt aşteptaţi zeci de posesori de astfel de autoturisme din ţară şi din străinătate.

Atracţia Bug Fest: parada broscuţelor

Cel mai aşteptat eveniment din cadrul Bug Fest este, fără dubii, parada broscuţelor, care se desfăşoară în cursul după-amiezii. Participanţii vor porni de pe malul Mureşului şi vor ajunge în centrul oraşului, în faţa Primăriei Târgu-Mureş, pentru a putea fi admirate de trecători. Maşinile vor „defila” în cartierele Dâmbu Pietros şi Tudor Vladimirescu şi, nu în ultimul rând, vor ajunge în comuna Sângeorgiu de Mureş.

Cei fascinaţi de eleganţa maşinilor de epocă, respectiv a broscuţelor, sunt aşteptaţi la Târgu-Mureş şi la Sângeorgiu de Mureş, la un festival inedit. Unii participanţi au ajuns deja aseară la Târgu-Mureş, pentru a se întâlni cu posesori ai unor broscuţe şi să destăinuie micile secrete ale întreţinerii acestor autoturisme.

Este un mercedes 190 diesel, tipul Ponton, din 1958. Am luat-o din Germania, mai exact din Stuttgart. Nu vă spun cât am plătit pentru ea, dar oricum am mai investit şi în recondiţionarea ei. Practic, am cheltuit în jur de 7-8 mii de euro doar pentru recondiţionare, dar, după cum vedeţi, a meritat din plin”, spune Nicolae Varga.

Este o maşină din 1968. Am adus-o din Germania, pe platformă. A stat zece ani în garaj, în 2006 de fapt, acum patru ani. Un an jumate a durat recondiţionarea şi arată aşa cum vedeţi acum. Am fost cu ea la întâlniri peste tot. Mai am o broscuţă, care este din ’70. Recent am achiziţionat un Renault 10, din ’69. Am avut încă un 411 Volkswagen, timp de 17 ani l-am avut. În afară de consumabile ştiţi ce i-am schimbat? Un singur bec, în afară de cauciucuri, pneuri..o maşină nemaipomenită. Mai am şi un passat din 2003, dar eu cu asta umblu, cu maşina Karmann-Ghia, cu motor de 1.500 centimetri cubi, cutie de viteze semiautomată. Are 73.000 de kilomteri la bord. Am luat-o din Germania. Cererea a fost de 2.900. Am negociat şi am luat-o cu 2.600 euro, iar cu recondiţionare cu tot am ajuns la aproape 8.000 de euro”, povesteşte Nicolae Mulea.

Participanţii la eveniment vor avea parte de multe surprize. „Vom avea o serie de activităţi distractive. Vom organiza concursul cea mai frumoasă maşină, cea mai întreţinută şi mai rapidă maşină, dar vom avea şi întreceri distractive precum slalomul cu roata, tenis de masă, concurs de carting. Vom da beri gratis şi ne vom delecta cu gulaş”, a declarat Hodok Helén, organizator.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite