Târgu-Mureş:Lipsă acută de fonduri la Institutul de Boli Cardiovasculare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş se confruntă cu o criză de fonduri fără precedent, neavând posibilitatea să asigure bani nici pentru achiziţionarea banalelor seringi.

Reprezentanţii instituţiei consideră că singurele soluţii pentru ieşirea din criză ar fi ca furnizorii de materiale sanitare şi medicamente
să aprovizioneze institutul pe datorie şi să-şi primească banii numai anul viitor. O altă posibilitate de ieşire din colaps ar fi ca institutul să primească fonduri suplimentare de la Ministerul Sănătăţii, variantă preferată de conducere, dar care încă nu a primit nici un răspuns oficial.

Bugetul pe 2010, 1.400.000 de lei, nu a fost suficient pentru necesităţile unui astfel de institut şi intervenţiile chirurgicale care se realizează aici. Situaţia este critică deoarece IBCvT este singurul institut din ţară unde pot fi operaţi nou-născuţi cu probleme cardiace. În prezent, acestea au fost stopate, întrucât nu mai sunt bani nici măcar pentru seringi sau alcool sanitar.

Sursa: Antena 3

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite