Târgu-Mureş: Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant va fi desfiinţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernanţii au decis desfiinţarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Tranplant din Târgu-Mureş. Măsura a fost anunţată aseară de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

IBCvT se va reorganiza şi va deveni un centru de de boli cardio-vasculare şi transplant în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş.

„Acest Institut a fost parte integrantă a acestui Spital Judeţean de Urgenţă. El este, astăzi, dispus pe mai multe paliere şi funcţionează în interiorul clădirii spitalului şi credem că poate fi o mai bună administrare a acestor secţii”, a precizat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Potrivit ministrului, această reorganizare va însemna şi o reducere a numărului de posturi administrative. În prezent comitetul director al IBCvT este format din manger, director medical şi director financiar-contabil, iar pe viitor ar putea rămâne un singur post de coordonator medical al Institutului.

Potrivit ministrului Sănăţii calitatea serviiciilor medicale oferite de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va creşte. „Prin această comasare se creează posibilitatea la Târgu Mureş, de constituire a unui spital regional de urgenţă sau a unui spital clinic judeţean de urgenţă, cum este el astăzi definit, care poate fi clasificat în cea mai înaltă clasă, clasa I”, a mai spus ministrul.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite