Târgu-Mureş:Începe săptămâna cadourilor oferite doamnelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din păcate, cu cât mărţişoarele sunt mai scumpe, cu atât sunt mai puţin kitschioase. Bărbaţi de toate vârstele vor lua cu asalt bijuteriile, tarabele cu mărţişoare şi florăriile în căutarea cadoului perfect de Ziua Femeii.

Citeşte şi:

Primul Mărţişor pentru „Adevărul de Seară“ Braşov

Mureşenii intră de azi în febra cumpărăturilor pentru Ziua Femeii, iar magazinele de specialitate din oraş se întrec în oferte avantajoase pentru potenţialii clienţi de sex masculin. Ca în fiecare an, 28 februarie este ziua în care orice bărbat trebuie să îşi cheltuiască o mare parte din economii pentru fericirea consoartei, a mamei sau a fiicei. În ciuda crizei, domnii vor scoate bani pentru mărţişoare, flori sau chiar bijuterii, în funcţie de posibilităţi.

Mărţişorul e obligatoriu

Târgu-Mureşul e înţesat cu tarabe a căror principală marfă este mărţişorul. În fiecare cartier, în apropiere de fiecare piaţă, mărţişoarele au devenit o parte integrantă din peisaj, semn că primăvara e aproape şi, totodată, că e obligatoriu ca fiecare doamnă sau domnişoară să fie trecută pe lista de cumpărături. „Vânzările merg foarte bine, pentru că mărţişoarele sunt un element de tradiţie. În plus, sunt foarte ieftine”, ne-a declarat Marcela Pop, 44 de ani, vânzătoare în cartierul Unirii. Cele mai apreciate produse sunt şi în acest an florile în chihlimbar, sculpturile în lemn şi scoicile decorate, al căror preţ variază în funcţie de mărime între 5 şi 7 lei. Dacă doriţi să scăpaţi ieftin, potcoavele, florile artificiale, broşele şi personajele Disney în miniatură pot fi achiziţionate cu preţuri între 1,5 şi 3 lei.

Atenţie! Flori la suprapreţ!

1-8 martie este săptămâna în care nu puteţi trece pragul casei fără a-i oferi persoanei iubite măcar o floare. Şi în acest an, ghioceii sunt la mare căutare, iar vânzătoarele pot fi găsite pretutindeni. „De joi am început să vând şi am dat aproape o sută de buchete. Vânzările sunt mai bune decât în 2009”, spune Ana, care vinde ghiocei în preajma pieţei Cuza Vodă. În centrul oraşului, un bucheţel costă 2 sau 3 lei, iar în cartiere sunt mai ieftine. Pretenţioşii pot cumpăra fire de trandafir cu preţuri între 7 şi 15 lei, dar preţurile vor creşte pe măsură ce va creşte şi cererea. „În această perioadă, cum am făcut şi de Valentine’s Day, vom mări preţul florilor pentru că vânzările sunt garantate. Dacă o lalea este 3 lei acum, miercuri va fi 4 lei, iar trandafirii, care sunt cele mai căutate flori, vor costa cu 2 lei mai mult, în funcţie de tipul florii, mărime şi culoare”, ne-a declarat Florin Danciu, administratorul unei florării din zona Fortuna, cartierul Tudor Vladimirescu. Cele mai ieftine flori sunt cele din pieţe, dar calitatea acestora e „pe măsură”.


Bijuterii pentru toate buzunarele

Deşi majoritatea sunt foarte scumpe, bijuteriile reprezintă cadoul ideal pentru Ziua Femeii. „Nimic nu este mai feminin decât un colier sau un o brăţară bine aleasă. Bijuteriile sunt cadouri cu gust pentru orice ocazie, nu doar de Mărţişor sau de 8 Martie”, spune Margareta Kovaci, bijutier. În funcţie de complexitatea modelului şi de metalul preţios folosit, preţul colierelor, al inelelor şi brăţărilor variază între 30 şi 500 de lei sau chiar mai mult, în magazinele de specialitate din oraş. Cele mai căutate bijuterii sunt totodată şi cele mai ieftine, din argint şi cu pietre semipreţioase.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite