Târgu-Mureş:Începe goana după cele mai bune şcoli din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii îşi pregătesc copiii pentru înscrierea în clasa întâi. Cele mai căutate şcoli sunt cele din apropierea centrului oraşului, care au şi rezultate mai bune concursurile şcolare.

În ciuda faptului că ne mai despart luni bune până la începerea anului şcolar 2011-2012, părinţii au început deja să caute un loc în clasa întâi pentru copii lor. Oficial, înscrierile încep în 3 martie, dar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş a început deja campania de informare a părinţilor cu privire la necesitatea înscrierii copiilor în ciclul primar.

Mai ales că este arhicunoscută concurenţa părinţilor pentru a prinde un loc în cele mai bune şcoli din oraş chiar şi cu un an înainte de începerea şcolarizării copiilor. „Este o situaţie cu care ne-am obişnuit şi care poate fi privită din două perspective. Întâi de toate, este cursa şcolilor pentru a-şi acoperi locurile în clasele întâi stabilite şi apoi este cursa părinţilor pentru o şcoală cât mai bună pentru copiii lor. Se caută în special şcolile care au o apropiere de centrul oraşului. Şcoli precum colegiul Naţional Unirea sau Gimnaziul Europa, fosta Şcoală nr. 4, sunt căutate nu doar pentru poziţionare, ci şi pentru rezultatele obţinute la concursurile şcolare”, ne-a declarat Vasile Socol, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Mureş.

Patru clase I la Gimnaziul Europa

În anul şcolar 2011-2012, Gimnaziul Europa, situat pe strada Horea, în centrul oraşului, va dispune de patru clase întâi, cu 25 de elevi fiecare, două la secţia română şi două la secţia maghiară. La Unirea, concurenţa este atât de mare încât până anul trecut era realizată o testare pentru intrarea în clasa întâi. „Vom avea, ca întotdeauna, două clase întâi, una pentru fiecare secţie. Performanţele şcolare şi accesibilitatea sunt principalele motive pentru care părinţii caută să-şi înscrie copiii la noi”, ne-a declarat Cristina Branea, directoarea Colegiului Naţional Unirea. Pentru anul şcolar viitor, ISJ Mureş propune 6.368 de locuri în clasa I, cu 153 mai multe decât în acest an şcolar, în 211 şcoli cu clasele I-IV, 202 cu clasele I-VIII şi patru şcoli private.

Cum se fac înscrierile în clasa I

Pentru 2011-2102 înscrierea copiilor în clasa I va fi realizată în funcţie de situaţia arondării străzilor din fiecare circumscripţie şcolară. Pot fi inscrisi, în limita locurilor disponibile, şi elevii care au domiciliul în afara circumscripţiei şcolare, cu aprobarea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, conform criteriilor stabilite prin Regulamentul de Ordine Interioară al unităţii de învăţământ.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite